ABT is vooral bekend als toonaangevende autotuner. Maar ze verleggen hun grenzen nu ook buiten de weg. Zij hebben hun handen gebrand aan een speedboot die maar liefst 600 pk levert: de Marian M800 Spyder.

ABT legt zich nu ook toe op projecten buiten de weg

ABT is niet het enige merk dat zich tegenwoordig roert in de wereld van de scheepvaart. Ook hun Duitse neven van Porsche brandden hun handen al aan speedbootproject. Maar goed, de ABT-speedboot, de Marian M800 Spyder, heeft 613 pk en een topsnelheid van 85 kilometer per uur. Die van Porsche beschikt over 681 pk, maar heeft wel dezelfde topsnelheid.

ABT speedboot

Bron: ABT

Wel is er het belangrijke verschil dat de actieradius van de ABT-boot aanzienlijk hoger is, te weten 80 kilometer, zolang de volledige 600 pk maar niet gebruikt wordt. Dat is bijna het dubbele van de actieradius van de Porsche-speedboot. De ABT heeft een 121,5-kWh accu aan boord die niet kan snelladen. De Porsche kan dit wel, omdat zijn 100-kWh accupakket hetzelfde is als die in de Porsche Macan.

Optisch aspect van de ABT-speedboot

Zoals we van ABT gewend zijn, hebben ze zich vooral bemoeid met de prestaties en het interieur. De tuner richt zich vooral op het optische aspect van de boot en dan voornamelijk het interieur. Het stuur is welbekend van de ABT-modellen op de weg, op het feit na dat er een derde spaak mist. Ook is er een 12-inch multimediascherm aanwezig.

Van de ABT Marian M800 worden er slcehts twintig geproduceerd, wat vijf minder is dan de exclusieve boot van Porsche. De speedboot van ABT kost waarschijnlijk een goede € 450.000.