Een unieke kans doet zich aan voor film- en autoliefhebbers. Een heuse Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse uit 2014 met een waar Transformers-thema gaat binnenkort naar de veiling. De auto is gemaakt als eerbetoon aan de vierde film van de Transformers-serie en staat nu bij Sotheby’s met iets meer dan 4.800 kilometer op de teller.

Unieke Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse in Transformers-thema gaat naar de veiling

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse is één van de 92 slechts ooit gefabriceerde exemplaren. Het is echter een unicum en een klasse apart als we kijken naar de personalisatie die eraan is gegeven. De wagen is in 2014 gemaakt als eerbetoon aan de vierde film in de Transformer-serie: Transformers: Age of Extinction. Maar in tegenstelling tot de Veyron uit de Transformers 4-film, verandert deze het kleurenschema naar blauw-op-zwart, wat voor een gewaagder uiterlijk zorgt.

Bugatti Veyron

Verder valt het op het Transformers geïnspireerde mozaïeklakwerk en het Autobots-logo op de motorkap op. Binnenin bevindt zich een metalen Autobots-plaatje tussen de stoelen en nog een paar thema-inzetstukken die de Transformer-look benadrukken. Deze specifieke auto droeg ooit de naam van de eerste eigenaar, ene Daniel, op de hoofdsteunen van de stoelen, maar is sindsdien opnieuw bekleed.

Bugatti Veyron

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse was destijds de snelste auto met open dak ter wereld. De legendarische quad-turbo W16-motor met 1.200 pk zorgde ervoor dat de auto een topsnelheidsrecord van 400 km/u op zijn naam zette. Om de rijervaring van de Vitesse verder te verfijnen, namen de ingenieurs van Bugatti ook de tijd om het chassis te versterken om de rolbewegingen tijdens hard accelereren, vertragen en bochten te verminderen, zodat de prestaties van de auto niet in gevaar zouden komen door het ontbreken van een vast dak.

Naar de veiling

Veilinghuis Sotheby’s gaat de unieke wagen nu naar de veiling brengen. De wagen staat momenteel geregistreerd in de dwergstaat Andorra, maar wordt geveild in de Spaanse hoofdstad Madrid. Over een eventueel te verwachten prijs is nog geen woord gerept, maar deze zal waarschijnlijk ergens in de miljoenen liggen. De veiling loopt van 1 tot 3 mei.