Een unieke kans kan zich voordoen voor autoliefhebbers. Het Nederlandse autobedrijf Van de Akker biedt namelijk een zeer exclusieve Audi RS6-R ABT te koop aan. Van deze wagen zijn er wereldwijd slechts 125 geproduceerd.

Uiterst unieke Audi RS6-R ABT wordt te koop aangeboden door Nederlandse dealer

De Audi RS6-R ABT is een unieke wagen. Wereldwijd zijn er immers slechts 125 van gemaakt. De ABT-serie zag het licht voor het eerst in 2020 en wordt sindsdien dus in zeer beperkte oplage te koop aangeboden. Bij een wagen met een dergelijke statuur horen uiteraard ook de juiste specificaties. En die zijn er. Onder de motorkap rust een 4,0 liter V8 die 740 pk, en maximaal 920 Nm aan koppel levert. De topsnelheid wordt gewaardeerd op 305 kilometer per uur, even snel als een onbewerkte Lamborghini Urus. Ook StukTV-presentator Giel de Winter heeft de beschikking over een dergelijk exemplaar.

Audi RS6-R ABT

Bron: VD Akker

Nu wordt er één in Nederland aangeboden, en wel bij autobedrijf Van de Akker uit het Brabantse Best. Dit model werd gebouwd in 2022 en heeft slechts 14.998 kilometer gelopen. De wagen is voorzien van een nardogrijze lak, en is ook aan de buitenkant onder handen genomen door ABT. Zo beschikt de RS6-R over een volledig carbon optiekpakket, evenals sportieve rode remklauwen en zwarte Audi-ringen aan zowel aan de voor- als achterzijde. Het eerder genoemde carbon optiekpakket bestaat overigens onder meer uit een bewerkte frontspoiler, spiegelkappen, side skirts en dakspoiler met aero covers en een uitlaat.

Interieur

Uiteraard kan de stempel van ABT ook aan de binnenkant absoluut niet ontbreken. Naast de comfortabele zwarte lederen stoelen en het uitgebreide infotainment-systeem, met glasheldere Bang & Olufsen-geluidssystemen en navigatiesysteem van Europa met grootbeeld kleuren-touch-screen, evenals telefoonaansluitingen, is de RS6-R een oase van Duitse bewerkingen. Dat is onder meer terug te zien aan de stuurwielbadge, stoelen, middenarmsteun, mattenset met RS6-R-logo, instaplijsten en pookknop.

Audi RS6-R ABT

Bron: VD Akker

Een unieke wagen dus, en daar betaalt u dan ook de hoofdprijs voor. Een nieuw model wordt gewaardeerd op € 356.000, maar dit exemplaar is voor een luttele € 269.450 te bemachtigen. Bekijk de site van VD Akker voor meer informatie.