Een opmerkelijk verhaal uit de Indiase stad Pune. In die stad staat namelijk al sinds 2009 een zeldzame Mercedes S600 Limousine onaangeroerd langs de weg. Daar schuilt, zoals wel logisch lijkt, een bijzonder verhaal achter.

Zeldzame Mercedes S600 Limousine staat al sinds 2009 onaangeroerd langs Indiase weg

Terug naar 2004. In dat jaar kwam een grote droom uit voor een vermogende 53-jarige Indiër die leiding heeft bij Chitfonds, een soort roterend spaar- en kredietassociatiesysteem dat wordt toegepast in India, Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan en andere Aziatische landen. De man kreeg namelijk de beschikking over een zeldzame Mercedes S600, die hij in 2006 tot limousine verlengde. Echter kreeg de zaak een andere wending toen de Indiase politie ontdekte dat de man betrokken was bij duistere transacties met zwart geld. Zij deden daarop een inval, maar de man wist weg te glippen door steekpenningen aan de dienders aan te bieden. Uit angst voor nog meer problemen, besloot hij alles achter te laten en een taxi naar het vliegveld te nemen, weg uit India. Daarop liet hij zijn zo geliefde Mercedes S600 Limousine achter langs de weg.

Nu, 15 jaar later, staat de auto daar nog steeds. En die 15 jaar heeft zijn sporen behoorlijk nagelaten. De Mercedes is voor een deel kapot, is ver door zijn wielkasten heen gezakt en er ligt een immense laag stof op. Elke dag passeert de bevolking van Pune de wagen zonder nu eigenlijk te weten waarom hij daar al zo lang onaangeroerd staat.

Nieuwe eigenaar

De wagen is een absolute droom voor autoliefhebbers. Niet alleen vanwege de doorgevoerde verlenging, maar ook vanwege de prestaties. Zo beschikt hij over de destijds nieuwste 5,5-liter V12-motor, die 493 pk en 590 Nm aan koppel produceert.

Het is zonde dat een wagen met een dergelijke statuur zo langs de weg staat te verpieteren. Het doet in zekere zin denken aan het verhaal rondom de Citroën BX, die door een geagiteerde miljonairsfamilie pontificaal voor het erf van hun buurman werd geparkeerd. Enfin, nog geen autoliefhebber heeft aan dit project nog zijn handen willen branden.