Bentley is (wederom) op de proppen gekomen met een nieuw model. Het gaat volgens de Britten om het krachtigste Bentley-model ooit, de Batur Convertible. Prijskaartje: zeker € 2 miljoen. Heeft u het er voor over?

Bentley lanceert de peperdure Batur Convertible

De Bentley Batur Convertible is een uiterst exclusieve en bovenal zeer gelimiteerde uitgave van de Batur Coupé, die het licht in 2023 voor het eerst zag. Evenals zijn hardtop-voorganger wordt de Batur Convertible geproduceerd door Mulliner, de welbekende aanpassingsdivisie van Bentley. Het belangrijkste onderscheid valt echter onder de motorkap te bekennen, want de Batur Convertible is de laatste auto is die is uitgerust met de iconische 6.0-liter W12-motor, een motor die sinds de introductie op de Continental GT in 2003 een symbool is geworden voor Bentley. Het Britse merk is zich sowieso flink aan het roeren op de automarkt, want onlangs lanceerden ze de nieuwe Bentayga Apex Edition.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bentley Motors (@bentleymotors)

De Batur Convertible heeft een krachtigere versie van de W12, met 740 pk, 40% meer dan de vorige versie, en een indrukwekkend koppel van 1.001 Nm. Daarmee sprint de wagen in 3,4 seconden van 0 tot 100 km/u en behaalt hij een topsnelheid van 336 kilometer per uur. Tevens beschikt de Batur Convertible over een totaal aangepast ontwerp, zoals een meer aflopende motorkap, diepere grille en een wat meer hoekige achterkant. Ook de geïntegreerde spoiler op de kofferbak valt op.

Bentley Batur Convertible

Bron: Bentley

Het interieur wordt gekenmerkt door een roségouden 3D-geprinte rijmodusschakelaar, evenals de typische analoge Bentley-klok. Bovendien kan het stoffen dak in 19 seconden worden opgehaald of neergelaten bij snelheden tot 48 km/u.

Slechts 16 exemplaren

Van dit heerlijke staaltje techniek worden er slechts 16 gemaakt, waardoor u dan ook diep in de buidel dient te tasten. De modellen zijn elk aanpasbaar door kopers met behulp van het ontwerpteam van Mulliner. De basisprijs van de Coupé is meer dan $ 2 miljoen, exclusief aanpassingsopties. Heeft u het er voor over?