Luxe SUV’s, ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten: de Lamborghini Urus, Ferrari Purosangue, de Rolls-Royce Cullinan, maar ook de Bentley Bentayga. Het Britse automerk heeft de SUV nu een Mulliner-makeover gegeven, waardoor het nieuwste Bentayga-exemplaar nu direct de sportiefste in zijn klasse is, en ook nog eens 44 kilo lichter is. Maak kennis met de Bentley Bentayga Apex Edition.

Mulliner onderneemt poging om de Bentley Bentayga wat meer vaart te geven

De Bentley Bentayga is – zoals begrijpelijk – absoluut niet de snelste Bentley die er bestaat. Toch probeert Mulliner, de eigenhandige tuner van het luxe Britse automerk, er een nog wat sportievere draai aan te geven. Hoe ze dat gaan doen? Kennelijk niet door aan de aandrijflijn te sleutelen, want die blijft in de Bentayga Apex Edition, de naam waar het nieuwste model naar luistert, gewoon intact. En dus blijft de 4 liter-V8 die 550 pk en 770 Nm levert, met een sprint van 0 naar de 100 kilometer per uur in 4,4 seconden en een topsnelheid van 290 kilometer per uur, onaangeroerd. Voor een wagen van dit kaliber zijn dit overigens gewoon meer dan prima specificaties. Eerder lanceerden Bentley en Mulliner al de Bentley Bentayga Extended Wheel Base.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bentley Motors (@bentleymotors)

Alles hangt samen met een zogeheten ‘carbondieet’. Mulliner voegt een aantal verschil makende aerodynamische onderdelen toe, waaronder uit koolstofvezel vervaardigde 22-duimsvelgen en de koolstofkeramische remmen, die het gewicht met 44 kilo verlagen. Samen met de Dynamic Ride-ophanging en de actieve vierwielsturing moet dat resulteren in een betere weg/bochtenligging, en dus een hogere snelheid.

Slechts 20 exemplaren van de Bentley Bentayga Apex Edition

Mocht u zo een vernieuwd exemplaar willen bemachtigen, moet u wel snel zijn. Er verschijnen er maar 20 op de markt. Over een mogelijke prijs is overigens nog geen woord gerept.

De tuning wordt zoals gezegd uitgevoerd door Mulliner, Bentley’s eigen tuner. Wagens die door Mulliner onder handen worden genomen, zijn gelimiteerde uitgaven van wagens die in samenwerking met Bentley-dealers worden gemaakt.