Afgelopen jaar bracht Bentley een verlengde variant van de Bentayga, verreweg het meest populaire model van de Britse autobouwer, uit. Nu heeft ook de Coachbuilt-divisie (Bentley Mulliner) zich ermee bemoeit en het absolute topmodel van de Bentayga uitgebracht.

Bentayga EWB van Bentley Mulliner

De verlengde SUV was sinds zijn debuut vorig jaar in diverse smaken verkrijgbaar. De Bentayga Extended Wheel Base is er als simpelweg ‘Bentayga EWB’ en als Bentayga EWB Azure, maar daar komt dus een nieuwe Mulliner-topuitvoering bij. Oftewel: het beste van het beste.

Het is geen verassing dat Bentley de zinnen heeft gezet op de Bentayga, want dit model heeft een hoofdrol gespeeld in het wereldwijde recordverkoop van 2022. De SUV was verantwoordelijk voor 42% van de wereldwijde verkoop, gevolgd door de Flying Spur met een aandeel van 28%.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bentley Motors (@bentleymotors)

De Bentley Bentayga Extended Wheel Base (EWB) Mulliner wordt omschreven als “de top Bentley” en levert een uitzonderlijke mix van prestaties en luxe. Het model valt op vanwege de opvallende Double Diamond grille en de speciaal door Mulliner ontworpen 22-inch wielen. Als optionele extra kunnen klanten kiezen voor de Mulliner Blackline Specification, waarbij alle glimmende delen aan de buitenkant worden vervangen door een glanzend zwart.

Het nieuwe vlaggenschip van het merk wordt tot leven gewekt door middel van een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbocompressor. Met een vermogen van 542 pk accelereert de EWB Mulliner in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/uur en bereikt hij een topsnelheid van 300 km/uur. Dankzij Bentley’s Dynamic Ride, achterwielbesturing en luchtveren zullen passagiers, ongeacht de snelheid of het wegdek, ten alle tijden comfortabel naar hun plaats van bestemming worden gebracht.

Extra details in het interieur zijn onder meer Mulliner Diamond Illumination-versieringen, waarbij LED’s worden gebruikt om elegante lichteffecten te creëren via perforaties in de lederen bekleding. Bentley heeft er ook een punt van gemaakt om duurzame materialen te gebruiken, zoals het Olive Tan-leer, dat is gelooid met behulp van een bijproduct van het persproces van olijven. Zo, dan weet u dat ook weer.

De Bentley Bentayga EWB Mulliner is beschikbaar vanaf omgerekend zo’n € 311.222.

Bentayga EWB van Bentley Mulliner-03 Bentayga EWB van Bentley Mulliner-03