Een 24-jarige werknemer van een Duitse restaurateur van luxe auto’s heeft waarschijnlijk niet zijn beste dag op kantoor gehad. Toen hij met een Ferrari F40 van $ 3,2 miljoen onderweg was naar de legendarische autoshow AutoWorld in Keulen, crashte hij namelijk met de bolide, die zeker $ 3,2 miljoen kost.

Werknemer van restaurateur rijdt Ferrari F40 van $ 3,2 miljoen in de prak

Het ongeval gebeurde in een tunnel nabij de stad Stuttgart, in het zuidwesten van Duitsland. Op foto’s is te zien dat de bestuurder voornamelijk de voorkant volledig in de prak heeft gereden, vermoedelijk door een aanraking met de tunnelwand. Over de toedracht van het ongeval is niks bekend. Het zal hoe dan ook een duur geintje worden om de Ferrari weer in volle glorie te herstellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supercar Fails (@supercar.fails)

De Ferrari F40 is één van de iets meer dan 1.300 exemplaren die tussen 1987 en 1992 zijn geproduceerd. Het was de eerste productieauto die bij de productie intensief gebruik maakte van composietmaterialen. De F40 beschikte over een 2,9-liter twin-turbo V8 met 478 pk en sprintte van 0 naar 100 km/u in slechts 4,1 seconden, met een topsnelheid van 320 km/uur – de eerste productieauto die deze snelheid kon behhalen. Indrukwekkend, maar lang niet zo indrukwekkend als de doorlooptijden van dit project. De Ferrari F40 ging in slechts één jaar van de korte baan naar de weg, met de taak om hedendaagse Formule 1-technologie op de weg te brengen. De naam zelf is een ode aan het 40-jarig jubileum van het bedrijf.

Mechatronik

Saillant detail: vlak voor de crash werd de auto verkocht, en de overdracht zou plaatsvinden tijdens de autoshow. Volgens Duitse media zou de 24-jarige een medewerker zijn van Mechatronik, een high-end autorestauratiewerkplaats en -dealer in Duitsland. De jonge bestuurder werd na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht en daar werd bekende dat hhij geen verwondingen opliep. Dat is meer dan we kunnen zeggen over de Ferrari F40 waarin hij reed, die een oogstrelend bedrag zal opslokken om terug te keren naar zijn vroegere glans.