Als u dacht dat het Koru-superjacht van Jeff Bezos imposant was, heeft u ‘Noir’ nog niet gezien. Een anonieme miljardair laat dat jacht, van zeker 81 meter lang en liefst 90 meter hoog, bouwen bij de Nederlandse scheepswerf Royal Huisman.

‘Noir’ is na de afronding van de werkzaamheden één van de 10 grootste jachten ter wereld

De Nederlandse scheepswerf Royal Huisman heeft aangekondigd dat het binnenkort zal beginnen met de bouw van een 81 meter lang zeiljacht met de codenaam Noir (of Project 411). De sloep is bedacht door “een ervaren eigenaar en zijn team” en zal worden gebruikt voor wereldcruises met zijn dierbaren en beste vrienden. Eenmaal afgeleverd zal de geheel uit aluminium vervaardigde constructie tot de 10 grootste zeiljachten ter wereld behoren. Het is tot dusver onbekend voor welke miljardair het jacht is, waar na afronding van het megalomane project, zal het jacht met 93 meter het hoogste sloeptuig ter wereld hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royal Huisman (@royalhuisman)

Het superjacht wordt ontworpen door de befaamde jachtontwerper Malcom McKeon, waarbij het interieur onder handen wordt genomen door het in Spanje gevestigde GCA Architects. McKeon is naar eigen zeggen erg verheugd om weer samen te werken met de Nederlandse werf: ‘We zijn erg blij om weer bij Royal Huisman te mogen bouwen. Nadat we onze bekroonde Sarissa van 59,7 meter daar hebben gebouwd, zijn we goed op de hoogte van de technische vaardigheden, innovaties en het niveau van vakmanschap van de scheepswerf.’ Ook voor Royal Huisman is ‘Noir’ een mooie aangelegenheid, voor hen wordt ‘Noir’ het vierde jacht in de top 10 van grootste zeiljachten ter wereld.

Technische aspecten

‘Noir’ wordt gekenmerkt door grote glazen oppervlakken en opvouwbare platforms, die ervoor zorgen dat de gasten verbinding kunnen blijven maken met de zee, terwijl een flybridge voor royale leefruimte buiten zorgt als ze onderweg zijn. In overeenstemming zullen alle dekuitrusting en al haar ramen zwart zijn. Het jacht is ook specifiek ontworpen om een ​​tender van 14 meter te vervoeren, omdat de opdracht van de eigenaar kustverkenning vereiste en de mogelijkheid om gasten en proviand te vervoeren zonder het jacht dichter bij een haven te verplaatsen.

‘Noir’ zal het superjacht Koru, wat toebehoort aan Amazon-oprichter Jeff Bezos, qua hoogte in ieder geval overtreffen. Het 130 meter lange megajacht van Jeff Bezos pronkt met drievoudige masten die een hoogte bereiken van 70 meter. Project 411, of Noir, zal zelfs de machtige Koru in de schaduw stellen met zijn sloeptuig van 90 meter lang.