Een peperduur jacht is in de buurt van Na Jomtien Beach, nabij de Thaise kuststad Pattaya, in brand gevolgen. Het incident vond vrijdag 26 april plaats. Hoewel de schade immens was, vielen er gelukkig geen gewonden.

Peperduur jacht brandt af vlak voor de kust van Pattaya

Het opmerkelijke incident zou volgens lokale media op vrijdag 26 april rond 15:06 hebben plaatsgevonden. Het zogeheten Coco Yacht, een superjacht dat onlangs in reparatie was en door de kapitein en een technicus werd meegenomen voor een systeemtest, voer de haven van Pattaya in Thailand uit, waarna het, toen het open zee bereikte, vlam vatte. De vlammen kwamen uit de uitlaatpijp van de motor.

Ondanks pogingen om de brand onder controle te krijgen, woedde de brand in alle hevigheid voort, waardoor een noodoproep naar de lokale waterpolitie alsook het regionale havenkantoor van Pattaya ging. Reddingsteams van de gemeente Khet Udomsak en de Sawangrojanatham Sathan Foundation werden uitgezonden onder leiding van het maritieme departement.

 

Toen de hulpdiensten arriveerden, laaide de brand nog in alle hevigheid voort, met dikke, zwarte rook. Aan boord waren drie bemanningsleden, die door middel van kleine bootjes konden ontkomen aan de vlammen. Na iets meer dan een half uur was het vuur onder controle. Het gebeurt vaker dat superjachten al dan niet spontaan vlam vatten, zoals afgelopen zomer al gebeurde voor de kust van het Spaanse Formentera.

Coco Yacht

Het afgebrande schip betreft een Coco Yacht, een gespecialiseerde maritieme stoomboot gemaakt van glasvezel, met een lengte van 13,25 meter, een breedte van 4,10 meter en een diepte van 2,29 meter. De prijs ligt vermoedelijk ergens ver in de miljoenen.

De brand was van vele kilometers afstand te zien en veroorzaakte grote bezorgdheid onder de inwoners van Pattaya. Velen namen contact op met de lokale nieuwsmedia en reddingshotlines en vroegen om meer details over wat er had plaatsgevonden.