Een nieuwe miljonair is in rouw gedompeld. Voor de kust van het Spaanse eiland Formentera, onderdeel van de Balearen, is het peperdure luxejacht ‘Irmao’ in brand gevlogen en gezonken. Van de zeventien opvarenden zou uiteindelijk één persoon gewond zijn geraakt – de opvarenden zouden in zee zijn gesprongen om aan de vlammenzee te ontkomen. Volgens The Daily Mail zou ‘Irmao’ toebehoren aan de 34-jarige Spaanse pokeraar Diego Gomez Gonzalez.

Superjacht Irmao brandt volledig uit voor de Spaanse kust

Het is de laatste tijd hommeles in de wondere wereld van de superjachten. Er is een onverklaarbare, significante toename in het aantal jachten dat uitbrandt. Eerder brandde een 44 meter lang jacht, genaamd Aria SF, al uit, op nagenoeg dezelfde plek. Daarnaast brak er onlangs een enorme brand uit bij de Italiaanse scheepswerf Azimut-Benetti. Ook in Hongarije werd eerder dit jaar een luxe jacht van 25 meter getransformeerd tot een treurig hoopje smeulend aluminium.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

De brand op ‘Irmao’, wat zo’n € 40 miljoen waard zou zijn, brak zaterdagavond uit ter hoogte van Cavall d’en Borràs, een hagelwit strand dat deel uitmaakt van het Natuurpark Ses Salines d’Eivissa i Formentera. De rookwolken zouden zelfs vanaf Ibiza zijn gezien. Rond 17:30 kregen de Spaanse nooddiensten, waaronder de kustwacht, tientallen telefoontjes die vertelden dat er rook uit het 27 meter lange jacht kwam en dat opvarenden in het water sprongen. Er bleken zeventien mensen aan boord: twaalf passagiers en vijf bemanningsleden. Een 38-jarige man is met lichte brandwonden naar het ziekenhuis afgevoerd.

De brandweer wilde het 28 meter lange superjacht aanvankelijk dichter naar het strand trekken om het blussen te vergemakkelijken. Dat verliep echter moeizaam, waarna het schip daarop enkele kilometers verder werd gesleept, zodat het niet meer in de weg zou liggen van andere plezierboten. Dat ging erg moeizaam omdat het vuur de touwen elke keer doorbrandde. Het jacht zonk uiteindelijk rond 21.30 uur voor Punta Pedrera.

Weekje huren kost u $ 53.000

Volgens de hulpdiensten en lokale media hoort het superjacht toe aan de Spaanse pokeraar Diego Gomez Gonzalez (34) bijgenaamd ‘De Leeuw’, nadat hij eens in een leeuwenpak op een toernooi verscheen. ‘Irmao’ is daarnaast een huurboot van een chartermaatschappij. Op de website van het bedrijf wordt het jacht aangeprezen als een combinatie van “stijl, prestaties en comfort voor onvergetelijke chartervakanties”. Om het een weekje te huren dient u wel minimaal $ 53.000 neer te leggen, en dat is nog exclusief verdere kosten.

Daarvoor krijgt u wel alle comfort in één van de zeven kajuiten van de hand van de Italiaanse designer Nuvolari Lenard. Ontspannen kan in de jacuzzi of op zee met wakeboards of waterski’s. Hoe lang het gaat duren voor het jacht weer beschikbaar is om te charteren is hoogst onbekend. Daarvoor zal eigenaar Gonzalez het jacht eerst moeten zien te bergen en verslepen.