Dat Lamborghini haar bolides door middel van het Ad Personam Programma om weet te turnen tot de meest extravagante exemplaren is algemeen bekend, maar deze bewerkte versie van de Huracán Sterrato slaat werkelijk alles. De nieuwste bewerking van de Huracán Sterrato heeft geleid tot een bizarre mix van kleur en stijl.

Lamborghini blendert de Huracán Sterrato door het Ad Personam Programma

De Huracán Sterrato is sowieso al één van de meest in het oog springende bolides van het Italiaanse automerk. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties en unieke off-road mogelijkheden. Met zijn krachtige V10-motor levert deze sportauto maar liefst 610 pk, waardoor hij in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Daarnaast beschikt de Huracán Sterrato over vierwielaandrijving en een geavanceerd onderstelsysteem, waardoor hij zich zowel op de weg als in ruw terrein uitstekend kan bewegen. Onlangs stond er in Nederland een exemplaar te koop. Van de Huracán Sterrato zijn er slechts 1.499 ooit gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Het Ad Personam-programma van Lamborghini is in het leven geroepen zodat klanten hun Lamborghini nóg meer kunnen personaliseren. Van de kleuren en materialen tot het logo van de stoel en de geborduurde initialen in het passagierscompartiment: elke wens kan vorm krijgen door uit oneindig veel combinaties te kiezen, volgens Lamborghini altijd met inachtneming van de vereiste kwaliteitsnormen.

Op de woestijn geïnspireerde auto

Ook deze Lamborghini Huracán Sterrato is onder handen genomen door het Ad Personam-programma. De van de band gerolde kleuren, vier om precies te zijn, zijn allemaal gebaseerd op woestijnachtige omstandigheden. De dorre woestijn, zand, sneeuw en afgelegen paden. Het groene design heeft zijn inspiratie gehaald uit cactussen en bomen, de grindkleurstelling bevat tinten van lichtbruin, lichtgrijs en andere aardetinten. Het resultaat is in ieder geval oogverblindend.

Zoals verwacht is ook deze oplage van de Huracán gelimiteerd tot slechts enkele tientallen.