Lamborghini’s, we hebben ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Maar de Gallardo, gebouwd tussen 2003 en 2014, is bij veel autoliefhebbers toch het favoriete model van de Italianen. Goed nieuws voor hen: er staat een Lamborghini Gallardo te koop in Nederland, en ook nog eens voor een – in verhouding – laag bedrag.

Lamborghini Gallardo wordt gezien als één van de grondleggers

De Lamborghini Gallardo is in zekere zin de opvolger van de Lamborghini Murciélago, welke van 2002 tot 2010 werd gefabriceerd. Het idee van de Gallardo was dat deze vooral moest concurreren met de duurdere modellen van Maserati en Porsche, en de goedkopere modellen van Ferrari en Mercedes. De Gallardo, overigens vernoemd naar een stierensoort die bij stierengevechten deelneemt, werd een groot succes voor het Italiaanse automerk, maar kon desondanks bij lange na niet tippen aan de verkoopcijfers van Porsche. Vooral het typisch Lamborghini-gele exemplaar viel in de smaak. De wagen wordt nog altijd verkocht, ook in Nederland. Op Marktplaats wordt een exemplaar van de Lamborghini Gallardo te koop aangeboden, voor in verhouding een heel zacht prijsje.

Lamborghini Gallardo

Het gaat om een Gallardo met bouwjaar 2004, en iets meer dan 89.000 kilometer op de teller. Onder de motorkap ligt een 5.0 liter V10, met een P5R Twin Turbo kit, gebouwd en afgesteld door Sneaky Tuning uit Almere. Het hele blok is door hen onder handen genomen, want de Gallardo levert maar liefst 1.000 pk en 1.030 Nm aan koppel. Een normale Gallardo levert normaliter zo’n 520 paarden. Op die 1.000 pk is hij overigens ook begrensd, dus meer kan er echt niet meer bij.

Relatief lage vraagprijs

De vraagprijs staat op € 152.950, wat in essentie een vrij hoge prijs is voor een dergelijke Gallardo van 20 jaar oud. Toch heeft de tuning waarschijnlijk een goede € 100.000 gekost, waardoor de auto eigenlijk vrijwel helemaal opnieuw is opgebouwd. Technisch gezien koopt u dus een wagen van € 50.000, inclusief compleet afgetopte tuning, waar u nog wel een aantal jaar mee kunt doen. De wagen wordt via Marktplaats aangeboden door JHL Automotive uit Hoogeveen.