Het is voor veel F1-liefhebbers een grote droom: het bezitten van een Formule 1-auto. Voor DJ Khaled is het werkelijkheid geworden. Hij heeft namelijk een rasechte Formule 1-auto gekocht voor zijn twee zoons. Het betreft er één van het team Scuderia Ferrari, vermoedelijk gebruikt in 2018 of 2019.

DJ Khaled geeft zijn zoons een extravagant cadeau in de vorm van een Formule 1-auto

De 48-jarige Khaled Mohamed Khaled, beter bekend onder zijn artiestennaam DJ Khaled, is een Amerikaanse producer en dj. Bekend om zijn hitnummers en charismatische persoonlijkheid, heeft DJ Khaled de muziekindustrie veroverd.

Khaled heeft een voorliefde voor extravagantie. Zo zette hij onlangs zijn prachtige villa in Florida voor miljoenen te koop. Nu heeft hij zijn twee zoons, Aalam (4) en Ashad (7), een wel heel bijzonder cadeau gegeven, namelijk een échte Formule 1-auto. Het is onduidelijk welke het precies is, mogelijk een SF71H of SF-90 uit het Formule 1-seizoen 2018 of 2019. Nummer ’16’ prijkt opvallend op de voorkant, dat is het nummer van de huidige Ferrari-coureur Charles Leclerc. Hij maakte in 2019 zijn debuut als eerste F1-rijder, maar was in 2018 wel al als reservecoureur in dienst bij Ferrari. Het is sowieso een ouder model, wat wordt verraden door de 13-inch wielen.

De dj deelde een video van de gift op Instagram. Op de beelden is te zien dat zijn zoons trots naast de felrode bolide poseren, in Ferrari-kleding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DJ KHALED (@djkhaled)

“Mijn zonen, ze hebben hun Ferrari-raceauto gekregen, een echte Ferrari Formule 1-auto”, zegt DJ Khaled in de video.

Replica

Ondanks dat het een replica is zonder functionerende motor, is het gebaar niet minder bijzonder. Desondanks behoudt de racewagen de originele carrosserie- en ontwerpkenmerken uit een eerder tijdperk in de sport, dat dateert van vóór het huidige grondeffecttijdperk. Bovendien zou het aanschaffen van een dergelijk model, ondanks het ontbreken van een krachtbron, ongetwijfeld behoorlijk duur zijn. Een F1-bolide kost al gauw zeker € 7 miljoen.