Italianen en sportauto’s zijn al decennia een gouden combinatie. Pininfarina, ook een producent van sportieve bolides uit het land van de laars, heeft vier elektrische hypercars gelanceerd die zijn geïnspireerd op Batmans miljardair-alter ego, Bruce Wayne. Als eerbetoon aan het personage, zullen de revolutionaire hypercars in beperkte oplage worden geleverd.

Automobili Pininfarina lanceert vier exclusieve modellen als eerbetoon aan Batman-miljardair

Pininfarina is in eerste instantie een ontwerpbureau en producent van autocarrosserieën uit het Italiaanse Turijn. Zij werkten in het verleden al samen met de groten der aarden als Ferrari en Maserati. Inmiddels leggen ze zich ook toe op de productie van eigen voertuigen, waarvan de Battista het bekendste model is. Die brak al eens het wereldrecord van snelste 0-100 tijd.

Voor hun nieuwste oplage hebben ze de handen ineen geslagen met Wayne Enterprises, een luxemerk ontwikkeld door Warner Bros. Daaruit zijn twee versies met Bruce Wayne-thema van de dakloze Barchetta 95 (B95) en de Battista hyper GT voortgekomen. De spectaculaire versies bevatten enkele esthetische details die zijn geïnspireerd op de levensstijl en elegante smaak van miljardair Bruce Wayne. De Dark Knight-versies – de versies luisteren naar de naam Gotham en Dark Knight – zijn aan de buitenkant afgewerkt in een glanzende donkerblauwe verf genaamd Nero Profondo, samen met zwarte accenten en keramisch gepolijste velgen.

Pininfarina

Bron: Automobili Pininfarina

Aan de binnenkant is de wagen uitgevoerd in zwart Alcantara, zwart leren bekleding en zwart-gouden contrasterende stiksels. Aan de andere kant zijn de wagens voorzien van Argento Vittorio glanzende verf en zijn ze uitgerust met onopvallende zwarte legeringen.

In minder dan twee seconden naar de 100 kilometer per uur

Maar bij dergelijke wagens draait het natuurlijk om de prestaties. Zo zijn de limited editions mechanisch ongewijzigd ten opzichte van de standaard Battista en B95. Elke auto wordt geleverd met een lithium-ionbatterij van 120,0 kilowattuur die vier elektromotoren aandrijft die een gecombineerd vermogen van 1.900 pk genereren.

Als gevolg hiervan kunnen zowel de B95 als de Battista in minder dan twee seconden naar de 100 kilometer per uur accelereren. Pininfarina heeft de prijs niet bekendgemaakt, maar u zult waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten, zeker voor deze limited edition-versies. De normale Battista begint immers bij $ 2,2 miljoen, de B95 kost $ 4,8 miljoen.