Dubai, een stadsnaam die u regelmatig voorbij ziet komen op de site van Pure Luxe. En niet ten onrechte overigens, want extravagantie en luxe staat centraal in deze surrealistische miljoenenstad. Dat is bijvoorbeeld goed terug te zien aan de vloot politievoertuigen die daar rondrijdt. Daar hebben ze nu weer een andere exclusieve bolide aan toegevoegd, te weten een Mansory P720, gebaseerd op de Mercedes-AMG G63.

Politie in Dubai voegt Mansory P720 toe aan vloot

De politie van Dubai heeft de beschikking over een aantal extravagante bolides, waaronder meerdere Lamborghini’s en Ferrari’s. In het nabije verleden werden daar onder meer ook nog een Bentley Continental GT, een Lamborghini Urus Performante en een McLaren Artura aan toegevoegd. Ook rijden ze rond in een Bugatti Veyron, alsook een Aston Martin One-77. Toch bijzonder, gezien het feit dat Dubai bekend staat als één van de veiligste steden ter wereld, met de minste criminaliteit. Enfin, extravagantie voor eigen parochie noemen we het dan maar. Daar kunnen ze in Qatar ook wat van. De politie in die oliestaat maakte gedurende het WK Voetbal in dat land in 2022 tevens gebruik van een Lamborghini Urus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

De dienders zijn echter nog lang niet klaar met het uitbreiden van hun eigen wagenpark, zo blijkt. Ze hebben namelijk een heuse Mansory P720, gebaseerd op een Mercedes-AMG G63, aan hun toch al indrukwekkende vloot toegevoegd. De wagen is door de gerenommeerde Duitse tuner onder handen genomen door middel van onder meer een exterieur in groen en wit, de iconische kleurencombinatie van de politie van Dubai.

Upgrade van 570 naar 720 pk

Die groen-witte kleurstelling is overigens niet het enige aangepaste aan dit model. Waar een normale G63 AMG met zijn 4,0 liter V8-motor zo’n 570 pk levert, heeft Mansory dit exemplaar naar 720 pk gekrikt.

Het resultaat daarvan is dat de Mansory P720 in slechts 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur kan accelereren, ook al weegt hij ruim twee ton. Een knap staaltje werk. Overigens is de topsnelheid van deze wagen begrensd op 250 kilometer per uur.