De politie van Dubai heeft besloten nog een upgrade toe te voegen aan hun immense wagenpark. De politie kondigde kort geleden een samenwerking aan met McLaren Dubai, Performance Tuning LLC, een divisie van de Juma Khalifa Al Nabooda Group. En wat is de kers op de taart? De McLaren Artura, een indrukwekkende hybride supercar, zal binnenkort de straten van Dubai patrouilleren als onderdeel van deze baanbrekende samenwerking. Met zijn geavanceerde aerodynamica, verbluffende ontwerp en krachtige hybride V6-motor met dubbele turbocompressor. Met de Artura is geen wetsovertreder meer snel genoeg om te ontkomen aan de politie van Dubai.

Politie Dubai verlegt opnieuw zijn grenzen

Met zijn kenmerkende luxe en innovatie heeft de politie van Dubai altijd vooropgelopen in de wereld van wetshandhaving. De politie in Dubai staat bekend om zijn futuristische wagenpark en ongeëvenaarde technologische vooruitgang. De politie van Dubai heeft een reputatie opgebouwd voor het streven naar excellentie en het handhaven van de orde met stijl. Nu, met de toevoeging van de McLaren Artura aan hun al indrukwekkende vloot, blijft Dubai’s politie zijn grenzen verleggen en zijn positie als een van ’s werelds opmerkelijkste wetshandhavingsinstanties verstevigen. Begin dit jaar voegde de politie nog een Lamborghini Urus Performante toe aan hun futuristische wagenpark.

Luitenant-generaal Abdullah Khalifa Al Marri, de opperbevelhebber van de politie van Dubai, benadrukte het belang van deze samenwerking en verklaarde: “Deze strategische samenwerking tussen de politie van Dubai en McLaren Dubai, onderdeel van de Juma Khalifa Al Nabooda Group, een gerenommeerd bedrijf uit de Emiraten, blijft de sterke traditie van nuttige samenwerking tussen de publieke en private sector van de VAE voortzetten bij het streven naar burgerlijke eenheid en sociale cohesie. De McLaren Artura is een ideaal voorbeeld van de modernste technologieën en uitzonderlijke prestaties in voertuigen die door de politie van Dubai worden ingezet in hun missie om de openbare veiligheid te waarborgen.”

McLaren Artura met baanbrekende hybride aandrijflijn

De McLaren Artura, met zijn baanbrekende hybride aandrijflijn bestaande uit een 3-liter V6-turbomotor, elektromotor en accupakket van 7,4 kWh, staat aan de voorhoede van technologische innovatie in de auto-industrie. Deze geavanceerde aandrijftechnologie biedt niet alleen opwindende prestaties, maar ook een aanzienlijke verbetering van de brandstofefficiëntie. De politie van Dubai kan hierdoor zowel snelheid als duurzaamheid garanderen tijdens hun patrouilles. De krachtige combinatie van benzine en elektrische vermogensbronnen wordt naadloos overgebracht naar de achterwielen via een sequentiële shortshift-versnellingsbak met 8 versnellingen. De Artura kan zich moeiteloos door het verkeer van Dubai manoeuvreren. De auto blijft in zijn esthetiek trouw aan de kenmerkende witte kleur, verfraaid met de herkenbare groene graphics en strepen. Deze look staat synoniem met de politievoertuigen van Dubai.

Binnenin biedt de Artura een luxueuze tweezitsindeling, compleet met een extra kofferbak vooraan om extra opbergruimte. Het interieurontwerp van de cabine blijft trouw aan de kenmerkende esthetiek van McLaren-supercars. De auto heeft een strak en minimalistisch ontwerp dat de nadruk legt op functionaliteit en comfort. Ondanks zijn eenvoudige uitstraling, is de Artura voorzien van geavanceerde technologieën om zowel de bestuurder als de passagier een luxe ervaring te bieden. Een opvallend 8-inch verticaal gepositioneerd infotainmentsysteem met ingebouwde navigatie domineert het dashboard. De politie heeft hierdoor toegang tot alle benodigde informatie en entertainment tijdens hun patrouilles. Met zijn perfect uitgebalanceerde interieur combineert de Artura naadloos comfort, functionaliteit en geavanceerde technologieën. Hierdoor kan deze auto een ongeëvenaarde rijervaring bieden aan de politie van Dubai.