In Dubai rijdt de politie niet, net zoals in Nederland, rond in Mercedessen en Audi’s, maar eerder in Lamborghini’s of vergelijkbare merken. Sinds kort behoort ook een Bentley Continental GT tot het wagenpark van de politie van Dubai.

Politie van Dubai verwelkomt peperdure luxewagen

De keuze voor opvallende sportwagens en luxevoertuigen voor politiewerk helpt de aandacht te vestigen op de politie-activiteiten en zorgt voor een positieve uitstraling van de politie. Het draagt bij aan het imago van Dubai als een moderne en vooruitstrevende stad, maar zijn ook iconisch geworden. Zie het als een onconventionele en interessante manier om de stad te promoten en bezoekers aan te trekken.

Bovendien kunnen sportauto’s in sommige gevallen zeker sportwagens nuttig zijn voor snelle interventies, zoals achtervolgingen of iets dergelijks. In Italië worden ook sportwagen gebruikt door de politie, bijvoorbeeld voor het vervoeren van donornieren.

⁠Een Bentley Continental GT is en blijft alsnog een opvallende keuze. Bentley maakt namelijk niet per se prestatiegerichte exemplaren, het draait vooral om luxe en comfort. Dat betekent niet dat het een sloom voertuig is. Met 542 pk is de Britse bolide instaan om in minder dan 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te acceleren, met een topsnelheid van 318 km/u.

Bovendien is het niet de eerste Bentley Continental GT van de politie; het eerste model werd meer dan tien jaar geleden gekocht. “Deze inspanning maakt deel uit van de strategie van de politie van Dubai om alle voertuigen die bij verschillende operaties worden gebruikt, te upgraden en bij te dragen aan het bereiken van de strategische doelstellingen van de politie van Dubai om de veiligheid en beveiliging te handhaven”, zei generaal-majoor Al Jallaf.

Ceremonie met functionarissen van Bentley Emirates

De gestroomlijnde Continental GT met V8-aandrijving, versierd in Dubai Police-livrei, werd gepresenteerd tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door hoge functionarissen van Bentley Emirates en Jamal Al Jallaf.⁠ ⁠

De spiksplinternieuwe Continental GT voegt zich bij de gelederen van een Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador en een Brabus Mercedes-Benz G-klasse.⁠