Joost Klein domineert de krantenkoppen na zijn veelbesproken diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. Wat kost het u om Joost Klein een uurtje te komen laten optreden?

Joost Klein domineert het nieuws na diskwalificatie Songfestival

Joost Klein zou dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Europapa was hij volgens de bookmakers één van de favorieten voor de eindzege. Dat bewees hij tijdens de tweede halve finale, toen hij het nummer voor het eerst voor het grote publiek live ten gehore bracht. De hele zaal in het Zweedse Malmö ging uit zijn dak, en dus stroomde Klein moeiteloos door naar de finale. Maar zover kwam het niet. Een dag later kwam namelijk het nieuws dat Klein niet verscheen tijdens de laatste repetitie, vanwege een vermeend incident. Hij zou uiteindelijk een ‘dreigende beweging’ naar een cameravrouw hebben gemaakt toen hij meermaals aan haar zou hebben gevraagd hem niet te filmen. De artiest werd door de EBU (organisator van het liedjesfestijn) gediskwalificeerd, en mocht in de finale niet aantreden. Tot woede van de Songfestival-fans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joost Klein (@joostklein)

Hoewel de diskwalificatie op zich natuurlijk erg vervelend is, zijn de neveneffecten wel degelijk positief voor de 26-jarige Fries. Klein zag bijvoorbeeld zijn volgersaantal op Instagram binnen een dag groeien van 600.000 naar bijna 2 miljoen. Ook zijn nummer Europapa groeide uit tot een internationale hit. En ook zijn gage zal het door de rel niet minder goed doen. Wat vangt de zanger voor een uurtje zingen?

Dit bedrag verdient Joost Klein met een uurtje optreden

Klein had voor dat bekend werd dat hij zou deelnemen aan het Songfestival al een aardige, vooral jonge doelgroep. Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer Friesenjung. Klein rekent voor een optreden van 45 minuten tot een uur minimaal liefst € 50.000, waarmee hij één van de duurste artiesten van Nederland is om te boeken. Nog veel meer dan Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker, en zelfs meer dan Suzan & Freek.