Suzan & Freek. Het zangduo, afkomstig uit de Achterhoek, is een regelrechte hitfabriek. Al een aantal jaar zijn ze vast onderdeel van de Nederlandse popscène, met verschillende samenwerkingen en prijzen. Maar de twee zijn, ondanks het succes en de vele tours, nog steeds te boeken voor een optreden. Wat moet dat kosten?

Suzan & Freek kennen elkaar al sinds de middelbare school

Maar wie zijn ze eigenlijk? Suzan Stortelder en Freek Rikkerink hebben elkaar ontmoet op de middelbare school. Daar begon hun liefde, en ook hun liefde voor muziek. Ze startten met filmpjes op Facebook, waar ze hun eigen versie van bekende nummers uitbrachten.

In 2016 gingen ze wereldwijd viraal met een cover op het nummer ‘Don’t Let Me Down’ van The Chainsmokers. Het betekende het startschot van een veelbelovende carrière. Hun definitieve doorbraak kenden ze in 2018, toen ze hun nummer ‘Als Het Avond Is’ uitbrachten. Inmiddels zijn de twee al wat jaren en hits verder. Zo brachten ze in 2020 ‘Weg Van Jou’, en ‘De Overkant’ met rapper Snelle uit. Het resulteerde in twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome en deelname aan het tv-programma ‘Beste Zangers’ van de NPO. Ook hier hebben ze met het coveren van bekende Nederlandse hits grote successen behaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek)

De twee zijn inmiddels ook onderdeel van De Vrienden van Amstel Live! en The Streamers, een collectief van verschillende Nederlandse artiesten dat is ontstaan naar aanleiding van de Coronacrisis.

Tarief om het duo een halfuur boeken

Het duo is naast bijvoorbeeld Davina Michelle, Chef’Special en Maan te boeken voor privé-aangelegenheden. Volgens Artist Bookings kosten Suzan & Freek € 13.500 voor een halfuur. Bovenop die € 13.500 komt ook nog 7% kosten aan muziekrechten. Een halfuur Suzan & Freek kost dus ongeveer € 14.445.