Waar rijke oorden als Dubai en het welbekende prinsendom Monaco door hun status wellicht mensen met de verkeerde intenties aan kunnen trekken, lijkt dat in de praktijk allerminst het geval. Dat heeft een vrouw met een video op Instagram bewezen. Zij laat een peperdure Birkin-tas pontificaal op straat achter, en niemand lijkt er aandacht aan te besteden, laat staan aanstalten te maken om te stelen.

Vrouw bewijst met veelzeggende video hoe veilig Monaco is

Dat Monaco ondanks haar status één van de veiligste landen ter wereld is, is wel algemeen bekend. Het misdaadcijfer ligt ver onder het Europees gemiddelde, en bovendien is er een substantiële politie-aanwezigheid in verhouding tot de bevolking, waardoor welvarende bewoners en bezoekers kunnen genieten van hun weelderige levensstijl zonder bang te hoeven zijn hun kostbare bezittingen te verliezen. In Monaco resideren 12.261 miljonairs op een oppervlakte van slechts 0,78 vierkante kilometer. In Monaco wonen in totaal iets meer dan 36.000 mensen, terwijl er zo’n 3.600 agenten zijn. Dat betekent dat elke agent 100 inwoners onder zich heeft. Ter vergelijking: in Nederland staat een agent garant voor zo’n 269 mensen. Ook de stad Dubai beschikt over een dergelijk systeem. Deze twee plaatsen zijn één van de weinige voorbeelden waar bijna iedereen rijk en tevreden is.

Een vrouw heeft besloten de veiligheid van Monaco eens verder te onderzoeken. In een video op Instagram laat ze zien dat ze een peperdure Birkin-tas een goede 18 minuten onbeheerd op straat achterlaat. Waar in menig stad de tas direct zou worden weggegrist, lijken de Monegasken er geen blik op te werken, laat staan aanstalten te maken hem mee te nemen. En dus kan de vrouw haar tas na meer dan een kwartier weer gewoon meenemen. Missie geslaagd: Monaco is veilig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The High Society™ (@thehighsociety)

De prijs van een Hermès Birkin-tas begint voor een basismodel pas bij zo’n $ 10.000, in standaardmaterialen zoals Togo- of Clemence-leer, welke in de video lijkt te worden gebruikt.

Eerder experiment

In 2023 werd in Dubai een soortgelijk experiment uitgevoerd. Een Rolls-Royce Cullinan ter waarde van $ 350.000 werd onbeheerd achtergelaten met de sleutels op de motorkap van de auto. De auto-eigenaar gaat naar de sportschool, voltooit zijn training en komt terug bij zijn prachtige auto die buiten staat te wachten, precies waar hij hem had achtergelaten. Die video werd ruim 570.000 keer bekeken.