Een bijzonder verhaal uit Thailand. In het Oost-Aziatische land heeft een Franse, vrouwelijke miljonair na haar overlijden haar complete fortuin, ter waarde van omgerekend zo’n € 2,5 miljoen, nagelaten aan haar Thaise huishoudster. Zij is daarmee in één klap miljonair.

Thaise huishoudster krijgt volledige fortuin van overleden Franse miljonair

Het verhaal speelt zich af op Koh Samui, één van de welbekende Thaise eilanden. De 49-jarige Thaise huidhoudster verschoonde al jarenlang de bedden, maakte de toiletten schoon en deed de afwas voor een Franse miljonairsvrouw. Het gaat daarbij om Française Catherine Delacote, die 12 jaar geleden naar het paradijselijke eiland verhuisde, samen met haar toenmalige echtgenoot. Na hun scheiding, bleef Delacote alleen in Thailand wonen, waar ze inkomen genereerde door vijf villa’s te verhuren.

Echter werd vorige week maandagochtend het lichaam van Delacote gevonden door een werknemer, op een ligbed aan het zwembad. Volgens de Thaise politie werden een pistool, een kogelhuls, een glas wodka, een zonnebril en een pakje sigaretten aangetroffen naast het lichaam. Delicate had kanker, en heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Ze is 59 jaar oud geworden.

Daarbij heeft de vrouw haar volledige fortuin nagelaten aan haar trouwe schoonmaakster Nutwalai Phupongta, die zoals gezegd al jaren voor haar werkte.

100 miljoen baht

Het zou gaan om een aantal villa’s, andere twee stukken grond, een auto, en cash geld. In totaal zou dat goed zijn voor zo’n 100 miljoen baht, omgerekend zo’n, € 2,5 miljoen. Delacote had volgens de politie eerder ook al 500.000 baht (zo’n € 12.600) overgemaakt aan haar huishoudster, om er haar begrafenis mee te betalen.

In ieder geval mag de huidhoudster zich nu bestempelen als multimiljonair, gezien de waarde van de baht. Het verhaal doet overigens in veel opzichten denken aan het verhaal van een 80-jarige Hermès-miljardair, die zijn volledige erfenis naliet aan zijn tuinman, omdat hij zelf geen nageslacht of familie had om het aan te schenken.