Luxeconcern Kering, eigenaar van onder meer het Italiaanse modemerk Gucci, heeft voor een bedrag van maar liefst € 1,3 miljard een winkelpand in de Milaanse modewijk Il Quadrilatero d’Oro aangekocht. Het pand, gelegen aan de straat Via Monte Napoleone, beschikt over liefst 5.000 m² aan winkelruimte, verdeeld over 18 verdiepingen. Het zou het grootste pand in deze prestigieuze Milanese straat zijn.

Gucci-eigenaar slaat miljardenbedrag stuk op winkelpand in prestigieuze Milanese straat

Het immense pand wordt door Kering overgenomen van een dochteronderneming van het investeringsbedrijf Blackstone. Naast Gucci, vallen ook de populaire luxemerken Balenciaga, Bottega Veneta en Boucheron onder Kering. Zij kochten het pand in 2021, als onderdeel van een portefeuille van 14 panden, en betaalde € 1,1 miljard voor alle activa. In een verklaring op het nieuws reageert Kering: “Deze investering maakt deel uit van de selectieve vastgoedstrategie van Kering, gericht op het veiligstellen van zeer gewilde locaties voor zijn merken.”

In het desbetreffende gebouw zijn op dit moment nog meer winkels te vinden die prima in het rijtje passen. Onder meer Prada en Yves Saint-Laurent hebben erbinnen een vestiging. Ook de befaamde banketbakker Cova is in het pand gevestigd. Zij zijn eigendom van de belangrijkste concurrent van Kering, LVMH, van wie de welbekende Bernard Arnault oprichter en bestuursvoorzitter is. LVMH blijft overigens huurder in het pand.

Het pand beslaat zoals gezegd zeker 5.000 m² aan winkelruimte, verdeeld over 18 verdiepingen. Het zou daarmee het grootste pand in de prestigieuze Via Monte Napoleone zijn, op zijn beurt weer één van de meest toonaangevende straten in de modewijk van Milaan.

Omzetdaling van 10%

De aanschaf komt toch op een opvallend moment. Half maart kondigde Kering namelijk aan dat de omzet in het eerste kwartaal van 2024 zo’n 10% onder het niveau van een jaar eerder zal uitkomen. Vooral Gucci heeft het moeilijk. Desondanks zou de exorbitante aankoop ervoor zorgen dat Kering haar vastgoedportefeuille goed kan blijven beheren met als doel belangen te behouden in eersteklas activa.

In januari kocht het bedrijf ook al een gebouw in 5th Avenue in New York, toen voor omgerekend € 885 miljoen (ongeveer $ 1 miljard).