Een mooie auto en een goed verhaal, als liefhebber moet je daar wel oren naar hebben toch? Laat deze Rolls-Royce Silver Shadow Convertible nou net beiden omvatten. Het is een klassieke Rolls, daarvan weet iedereen dat ‘ie om te smullen is. Echter, het is niet zomaar een Rolls, nee, dit exemplaar was ooit eigendom van bokslegende Muhammad Ali. Een buitenkansje voor liefhebbers én verzamelaars dus.

Muhammad Ali’s Rolls-Royce Silver Shadow Convertible onder de hamer

Als het gaat om Pure Luxe, dan is Rolls-Royce absoluut een naam die in het rijtje van ‘suppliers‘ thuishoort. Het van oorsprong Britse automerk maakt al sinds jaar en dag auto’s van uitmuntende kwaliteit, badend in luxe en uiterst comfort. Het is dan ook niet vreemd dat de groten der aarde zich graag verplaatsen in een bolide met de Spirit of Ecstasy op de neus. Zo ook bokslegende Muhammad Ali. Hij was trotse eigenaar van een Rolls-Royce Silver Shadow Convertible uit 1970. Het is een van de laatste Rolls-Royces die gebouwd zijn met de bekende ‘body-on-frame’ constructie. Na het produceren van de Silver Shadow Coupé en Convertible besloot ook Rolls-Royce over te stappen op de zogenaamde unibody.

rolls royce muhammad ali veiling Pure Luxe

Muhammad Ali was een groot fan van Rolls-Royce en kocht deze bolide in 1970. Hij is na aanschaf ruim 6 jaar lang de eigenaar geweest van deze gigantische cabriolet. De persoon die de Rolls destijds overnam van Ali verhuisde de bolide naar Europa. Hier heeft de auto het goed vol weten te houden, want daar bevindt ‘ie zich nog steeds. Inmiddels staat de bolide klaar voor een veiling bij Bonhams. De Silver Shadow is nagenoeg in originele staat en gaat naar verwachting zo’n €40.000 tot €60.000 opleveren.

rolls royce muhammad ali veiling Pure Luxe rolls royce muhammad ali veiling Pure Luxe

Bron: Bonhams