Al meer dan 60 jaar werkt Aston Martin zeer succesvol samen met ontwerper Zagato. Na een voorgaande reeks aan prachtige bolides slaan beide partijen opnieuw hun handen ineen voor een samenwerking. Eerder deze week kondigde ze aan met twee speciale edities te komen, ter ere aan het jubileum van Zagato. Kleine catch, de auto’s zijn alleen als package deal te verkrijgen. Dat is op z’n minst bijzonder te noemen.

Aston Martin en Zagato opnieuw samen aan de tekentafel

De Engelse autogigant heeft haar bekendheid veelal te danken aan de talloze James Bond films. In vrijwel elke film rijdt het hoofdpersonage rond in een alles bevattende bolide van het merk. Ook zijn ze sinds kort naam sponsor van het RedBull racing team. “Gek” genoeg blijft het bij naam sponsor en ligt er geen Aston Martin motor in de Formule 1 wagen. Logischerwijs komt hier gigantisch veel financiële slagkracht bij kijken en we moeten dan ook niet vergeten dat Aston Martin nog steeds een gigantische niche-markt bediend. Ondanks dat is het Britse sportwagenmerk goed in staat om een reeks aan bijzondere huzarenstukjes te produceren. Zo ook met deze twee nieuwe modellen.

Aston Martin PURE LUXE

DBZ Centenary: een collectie om je vingers bij af te likken

De nieuwe collectie – genaamd DBZ Centenary – zal bestaan uit de DB4 GT Zagato Continuation, een auto alleen toegestaan op het circuit en de op de weg toegestane DBS GT Zagato. Ze zijn alleen in combinatie met elkaar te verkrijgen en om één van de 19 exemplaren in handen te krijgen zul je 7,8 miljoen dollar neer moeten tellen.. Het is dus beslist geen peulenschilletje, maar dat hoeven we dan ook

Managing director bij Aston Martin, Paul Spires zegt dat het bedrijf al haar handwerk vakmanschap en expertise in de nieuwe collectie zal stoppen. De DB4 GT Zagato Continuation zal gebaseerd en verder uitgebouwd worden worden op basis van de DB4 GT Zagato – waar er “toevallig”ook maar 19 van zijn – en zal waarschijnlijk aan het begin van het vierde kwartaal volgend jaar beschikbaar zijn. De DBS GT Zagato zal de DBS Superleggera als basis hebben en het jaar daarop volgen. Beide bolides zullen volgens Spires zeer vernieuwend zijn, maar toch trouw blijven aan de originele authenticiteit van het merk. Wie ziet zichzelf hier al in rondrijden?

Het sponsorwerk van Aston Martin in levende lijven zien? Dit is hoe jij samen met Pure Luxe de finale van het F1-seizoen kan beleven tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.