Dat whiskey een populaire drank is wisten we natuurlijk al. En ook het feit dat steeds meer mensen hier veel geld voor over hebben was al wel bekend. De smaak, de geschiedenis en de zeldzaamheid zijn factoren die bijdragen aan de soms hoge prijzen. Bowmore brengt nu een exclusieve whiskey op de markt, The 19-year old. Deze whiskey komt met de koude dagen op een mooi moment. Bowmore is hiervoor een samenwerking aangegaan met Amazon, dat de distributie zal regelen.

De allereerste whiskey die exclusief bij Amazon te koop is

De nieuwste whiskey van Bowmore is 19 jaar lang gerijpt in speciale vaten van Frans eikenhout, wat het een speciale whiskey op zichzelf maakt. De smaak bevat subtiele tinten van gekarameliseerde appel, honing en licht gerookt hout. Daarnaast bevat het sterke smaken van toffee, wilde honing en exotische kruiden. De subtiele smaak van zomers fruit zorgt ervoor dat de whiskey een heerlijke afdronk heeft. Verder is het uiteraard bijzonder dat de verkoop van deze whiskey exclusief via Amazon verloopt, wat nog nooit eerder voorkwam. De manager van de Bowmore distilleerderij zegt over de lancering van de nieuwste whiskey; ”deze unieke nieuwe whiskey is 19 jaar lang gerijpt in speciale Franse vaten om ervoor te zorgen dat het een rijke smaak krijgt. Dit gaat perfect samen met de subtiele smaak die Bowmore zo bijzonder heeft gemaakt.”

bowmore PURE LUXE

4.500 duizend flessen van deze Bowmore beschikbaar

Daarnaast benadrukt hij nog dat het de eerste keer is dat er het merk een whiskey op de markt brengt die zo lang gerijpt is, en dat iedereen die deze fles koopt zal worden beloond met een rijke en bijzondere whiskey. De flessen, die een alcohol percentage van ruim 48 procent hebben, zijn beschikbaar via Amazon voor ongeveer 150 euro. Daarvoor krijg je een fles van 70 cl. Er zijn slechts 4.500 duizend flessen beschikbaar, dus mocht je graag een bijzondere Bowmore voor de winterdagen willen hebben, pak je kans.

Bron: LuxuryLaunches