Marilyn Monroe is nog altijd een van de meest iconische filmsterren aller tijden. Daarnaast had ze als persoon een enorme aantrekkingskracht, en niet alleen vanwege haar uiterlijk. Ze was ook fan van sieraden en diamanten, en een sieraad dat is aangeraakt of zelfs in het bezit geweest van Monroe is natuurlijk bijzonder. Nu gaat er een 24-karaats gele diamant onder de hamer die tijdens een filmpremière door Marilyn Monroe is gedragen.

Waar komt de diamant die Marilyn Monroe ooit droeg vandaag?

Het sieraad kende nog voordat Monroe hem droeg al een interessante geschiedenis. De diamant, die door de filmster werd gedragen tijdens de première van Gentlemen Prefer Blondes in 1953, is naar verluidt afkomstig uit India. Net buiten Hyderabad ligt een mijn genaamd Golconda, waar hij vandaan is gehaald. Tot de vijftiende eeuw is hij in het bezit geweest van een vooraanstaande Indiaanse familie. Nadat verschillende mensen eigenaar waren geweest van de diamant kwam hij in het bezit van Meyer Rosenbaum. Deze leende de bijzondere diamant vervolgens uit aan Marilyn Monroe voor de filmpremière. De diamant is voor het laatst in New York door Christie’s aangeboden voor maar liefst $297.000. Daarna is de diamant volgens velen vele jaren verdwenen geweest. Nu is hij terug bij Christie’s, en nu wordt hij geclassificeerd als een historische diamant.

marilyn monroe PURE LUXE

De diamant is nu in Hongkong

De gewilde en bijzondere diamant was van 16 tot 20 oktober te zien in Los Angeles. Daarna is hij verplaatst naar Hongkong, om hier tentoon te worden gesteld. Hij zal op 27 november te koop worden aangeboden tijdens de Hong Kong Magnificent Jewels sale. Uiteraard zal er een flink prijskaartje aan deze diamant hangen. Voor wie het zich kan veroorloven komt er wel een mooie extra bij. Christie’s geeft aan de koper ook een gesigneerde foto van Marilyn Monroe met de diamant om haar nek.

Bron: LuxuryLaunches