Het Nederlandse Heesen Yachts, afkomstig uit Oss, is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van de luxe jachten. Een paar weken geleden heeft het bedrijf opnieuw een superjacht gepresenteerd waarmee de internationaal gerespecteerde status opnieuw wordt onderstreept. Project COSMOS is een ruim 80 meter lang jacht, het grootste schip dat tot nu toe is gebouwd door Heesen Yachts.

Project Cosmos is groots in ieder opzicht

Het nieuwste pareltje van Heesen, Project Cosmos, is een 80.07 meter lang schip van dat volledig is geproduceerd van aluminium. Zoals al gezegd is het het langste schip van Heesen Yachts tot nu toe, maar daarnaast is het ook nog eens het snelste schip dat volledig is geproduceerd van aluminium. Het schip wordt aangedreven door vier krachtige MTU motoren, met een totale kracht van 19.000 pk. Hierdoor is de Cosmos in staat om een topsnelheid van ruim 50 kilometer per uur te halen.

Het interieur is getekend door het bekende designer bureau Winch Design. De details zijn nog lang niet allemaal bekend, maar wat we nu kunnen zien belooft alvast veel goeds. Zo heeft Project Cosmos een volledig helikopter platform op de boeg, dat kan worden omgetoverd tot een magische outdoor bioscoop zodat je kunt relaxen.

project cosmos PURE LUXE

 

Ieder aspect is van ongekend niveau

Op het jacht is plaats voor 12 personen, verdeeld over vier ruime suites op het lagere dek en een speciale VIP ruimte met een privé studio op de brug. De gelukkige toekomstige eigenaar zal daarnaast kunnen genieten van een luxe master suite op het hoofddek. Er is eveneens plek voor 19 crewleden aan boord. Het interieur is gemaakt in samenwerking met een ander Nederlands bedrijf, Sinot Exclusive Yacht Design.

Zij hebben een futuristisch interieur bedacht voor het gehele jacht, met duidelijke lijnen en mooie materialen. Het moge dan ook duidelijk zijn dat Project Cosmos alles te bieden heeft wat een mens zich kan wensen, en dat Heesen Yachts opnieuw een pareltje heeft afgeleverd.

 

Bron: Luxatic