Dat Apple twee nieuwe tablets lanceert lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder. Toch is de introductie van de nieuwe Apple iPad Air én de nieuwe iPad Mini er een die veel aandacht opeist. Dit komt namelijk vanwege het feit dat die laatstgenoemde – de iPad Mini – al sinds 2015 geen update meer heeft mogen ontvangen. De verwachtingen waren dan ook groots en het lijkt erop dat deze op subtiele, maar kloppende wijze zijn ingevuld door de techgigant. 

De nieuwe Apple iPad Air en iPad Mini voldoen aan de verwachtingen

Met de introductie van de twee nieuwe tablets werd meteen bekendgemaakt dat ze beiden vanaf maandag beschikbaar zijn voor de consument. De Apple iPad Air heeft een 10,5 inch scherm dat ondersteuning biedt voor het gebruik van een stylus. Aan de voorkant vinden we een 7 Megapixel camera, waar de camera aan de achterzijde er een van 8 Megapixel is. Verder is er de beschikbaarheid over 64Gb of 256Gb aan opslag. De consumentenverkoopprijs start op €569.

apple ipad air mini tablet Pure Luxe

De vernieuwde Apple iPad Mini – welke dus al ruim 3 jaar op een make-over wachtte – heeft een scherm van 7,9 inch. Ook bij deze variant biedt het scherm ondersteuning voor het gebruik van een stylus. Net als de iPad Air heeft ook de iPad Mini een camera van 7 Megapixel aan de voorkant en 8 Megapixel aan de achterzijde. Last but not least: de iPad Mini wordt ook geleverd met 64Gb en 256Gb opslagruimte. De kleinere variant van de iPad begint vanaf een prijs van €459. Apple breidt het assortiment gadgets dus opnieuw stevig uit.