Op het moment van schrijven is ’s werelds grootste horloge-evenement weer in full effect: BaselWorld. De Basel Messe wordt al sinds jaar en dag gezien als hét podium voor horlogemerken om hun nieuwtjes aan het grote publiek en de fors toegestroomde pers te tonen. Toch is BaselWorld volgens kenners en critici de laatste jaren in niveau af aan het nemen – wat resulteert in het ‘wegvallen’ van diverse merken. Ondanks dat blijft er altijd nog genoeg moois over om van te genieten. Neem de nieuwe collectie Tag Heuer Autavia horloges. 

Een reis terug naar de jaren 30 van Autavia Heuer

Als het gaat om vintage horloges die flink aan terrein winnen de laatste paar jaren, dan zijn de originele Autavia Heuers daar beslist een goed voorbeeld van. Mocht je er een bezitten, dan ben je een gelukkig persoon. Tag Heuer weet dat natuurlijk ook en speelt daar handig op in. Het merk heeft namelijk besloten om een reeks aan nieuwe ‘Autavia’ horloges de wereld in te slingeren.

De Autavia-collectie is Tag Heuer’s vintage offensief

Met de toevoeging van de Tag Heuer Autavia-collectie is er een reeks aan horloges gemaakt die allen een dikke, vette knipoog naar het verleden maken. De Tag Heuer Autavia Isograph – zoals ze zo mooi heten – is op diverse manieren vormgegeven, zodat er voor praktisch iedere liefhebber een aantrekkelijk model aanwezig is. De Autavia serie wordt in een 42mm kast geleverd, welke beschikbaar is in staal of brons.

Een doorgewinterde Tag Heuer-fan zal direct zien dat het horloge niet alleen de kenmerkende ronde kast heeft, maar ook de lugs heeft meegekregen uit de jaren 60. Daarnaast is er gekozen voor een oversized kroon, die uiteraard geïnspireerd is door pilotenhorloges. Op de wijzerplaat vinden we een cockpit-achtige indeling die eveneens doet denken aan de luchtvaart.

Alle horloges worden geleverd met het Caliber 5 uurwerk. Dit automatische uurwerk heeft een veer meegekregen gemaakt van een carbon composiet, om extra accuratesse te garanderen. Bovendien heeft het uurwerk een datum-weergave, welke op 6-uur is geplaatst. De stalen variant komt in het zwart, grijs of blauw – met verwisselbare strap. De bronze variant heeft een smokey groene of bruine wijzerplaat, met een zwarte of bruine keramische bezel. De horloges starten bij een prijs van €3.000.

Bron: Tag Heuer