Het was allang geen geheim meer dat Elon Musk vanaf de start met Tesla van plan was om de autowereld een beetje te ’trollen’. Na het uitbrengen van de Model S, de Model X en de Model 3 ging het gerucht dat de complete line-up gemerkt zou worden als ‘S3XY’. Nu Tesla ook de Model Y aan het grote publiek heeft getoond is één ding zeker: Elon Musk vindt zijn Tesla’s verdomd sexy. De Model Y is de laatste toevoeging en lijkt – net als de Model X – redelijk veel op een cross-over.

De Tesla Model Y is een creatie op de basis van de Model 3

Nadat duidelijk werd dat Tesla’s productiekosten vele malen hoger uitvielen dan gepland bij de creatie van de Model 3, werd het bij de Model Y over een andere boeg gegooid. De bolide is de laatste van de eerste kleine Tesla-familie en leent zijn basis van de Model 3. Het platform van de Model 3 mag dan wel zijn gebruikt, de Model Y biedt desondanks plek aan 7 mensen.

tesla model y elon musk Pure Luxe

Mensen die de bolide voor het eerst zien zullen zeer waarschijnlijk stellen dat het een Model 3 is en dat is niet gek. De auto’s lijken absurd veel op elkaar en dat wordt door Tesla zelf ook niet onder stoelen of banken gestoken. Onder andere het Panorama-dak en de interieurlijnen zijn van de Model 3 overgenomen. Wat de Tesla Model Y anders maakt dan z’n ‘broertje’ is het feit dat er meer ruimte aanwezig is.

tesla model y elon musk Pure Luxe

De top-modellen komen als eerste op de markt

De actieradius van de Tesla Model Y varieert van zo’n 370km tot een zeer respectabele 480km. Afhankelijk van het model uiteraard. Eveneens afhankelijk van het model is de Tesla Model Y in staat om van 0 tot 100km/u te accelereren in 5,9 seconden of 3,5 seconden voor de snelste versie. De Long Range RWD, Long Range AWD en Performance-modellen worden verwacht in de herfst van 2020. De ietwat betaalbare modellen van de Model Y in 2021. Prijzen starten bij €35.000. Voor meer informatie, kijk hier.

tesla model y elon musk Pure Luxe tesla model y elon musk Pure Luxe