Het is alweer even geleden dat de wereld kennis mocht maken met de Bugatti La Voiture Noire; ’s werelds duurste (nieuwe) auto. De auto is een one-off creatie gebaseerd op de klassieke Bugatti Type 57 SC Atlantic. Uiteraard was het werelds nieuws, nadat men bekendmaakte dat het prijskaartje een schappelijke €19.000.000 telt. Een bedrag wat natuurlijk niet door zomaar iemand neergeteld wordt. Het bleef dan ook lang onduidelijk welk vermogend individu de auto gekocht had, maar dat lijkt inmiddels bekend te zijn.

Cristiano Ronaldo mag zich de trotse eigenaar noemen van deze bijzondere Bugatti

Belangrijk te vermelden: Bugatti heeft dit hardnekkige nieuwtje (lees: gerucht) niet officieel bevestigd. Het nieuws dat de Portugese superster de unieke bolide toe mag gaan voegen aan z’n collectie lijkt uit de koker van de Spaanse krant Marca te komen. Marca is niet zomaar een nieuwsbron. Alhoewel er in het verleden vaak sappige verhalen de wereld in zijn geholpen door de naam, heeft de krant het ook vaak bij het juiste eind.

cristiano ronaldo bugatti la voiture noire Pure Luxe

Lang werd er geroepen dat het juist Ferdinand Piëch zou zijn die de bolide aan z’n persoonlijke collectie toe mocht voegen. Zoals gezegd is niets officieel bevestigd, maar het feit dat Cristiano Ronaldo een grote voorliefde heeft voor het automerk, past in ieder geval binnen het profiel van een potentiële koper. Het zal wel nog even wachten zijn. Volgens de planning wordt de Bugatti La Voiture Noire pas in 2021 afgeleverd. Tegen die tijd zullen we er vast wel achter zijn gekomen wie de daadwerkelijke eigenaar is. Hoe dan ook: het blijft een speciale creatie met een (veel te) hoog prijskaartje. Mocht je nog wat info behoeven omtrent de bolide, lees dan deze publicatie.

Bron: Marca