Nu het raceweekend in Barcelona in volle gang is, is er tevens weer ruimte voor officieel nieuws rondom Formule-1. Zo werd er niet alleen voor spanning gewacht op de effecten van de meegebrachte updates bij ieder team, maar sprak men ook opvallend veel over een Grand Prix van Zandvoort. De aankondiging zou ieder moment plaats kunnen vinden, maar er gingen ook geluiden dat het pas zou gebeuren tijdens de Jumbo Racedagen. Inmiddels is de kogel door de kerk en is het nieuws daar: in 2020 strijkt de Formule-1 neer op Circuit Zandvoort.

Formule-1 en Circuit Zandvoort vanaf 2020 in het huwelijksbootje

Het is de afgelopen maanden met de nodige pieken en dalen besproken: een Nederlandse Grand Prix. Toch bleef het lang onduidelijk hoe de realiteit nou eigenlijk in elkaar stak. Zo zou het kabinet er lange periode niet aan willen denken om financiële steun te bieden. Er werd zelfs lang gedacht dat Assen er vandoor zou gaan met een potentiële Formule-1 race. Nu lijkt al dat gissen en gokken achter ons te liggen.

circuit zandvoort formule-1 grand prix Pure Luxe

Foto: Instagram, Max Verstappen.

Ons bereikte namelijk zojuist het nieuws dat er vanaf 2020 een race zal zijn in Nederland. En jawel, op Circuit Zandvoort. Nederland heeft eindelijk weer een Grand Prix. Een officieel statement laat nog op zich wachten, maar dat kan niet lang meer duren. Verdere ontwikkelingen delen we uiteraard met jullie. Als het goed is wordt al het papierwerk volgende week ondertekend. Het zou gaan om een contract van vijf jaar.