Toen Porsche de wereld wist te verblijden met de aankondiging dat er een update gemaakt zou worden van de legendarische Porsche 935, was al gauw duidelijk dat de lijst met gegadigden niet lang genoeg kon zijn. Slechts 77 exemplaren zullen het daglicht zien en die waren vrij eenvoudig vergeven. Toch is er één koper die zich bedacht heeft en zijn ‘build slot’ opnieuw in de verkoop gooit. Voor ruim € 1.400.000 ben je de gelukkige van deze plek op de lijst. Ware het niet dat er een aardig risico aan kleeft.

Een Porsche 935 “2.0” voor tweemaal de originele prijs

Ja, dat is dus dat risico waar we ’t over hebben. Porsche besloot de build slots namelijk op de markt te brengen met een prijs van $817.000. De koper – en nu dus verkoper – heeft besloten dat het een eenvoudige manier is om geld te verdienen. Hij/zij heeft de build slot namelijk opnieuw aangeboden met een prijs van $ 1.600.000. Dat is tweemaal de originele prijs, juist.

Porsche 935 raceauto race cars direct Pure Luxe

Het direct verkopen van de aanspraak op een nieuw gelimiteerd model is niet nieuw. De automarkt ziet vaker van dit soort situaties voorbijkomen. Echter kunnen we jullie garanderen dat ze bij Porsche allerminst blij zullen zijn met dit soort ‘gedrag’. Het risico is dan ook dat het automerk uit Stuttgart besluit om dit specifieke build slot uit te sluiten van deelname. We snappen dat je graag een dergelijke exclusieve Porsche zou willen rijden, maar ten koste van wat?

Porsche 935 raceauto race cars direct Pure Luxe