Zenith is een Zwitserse producent van luxe horloges, met een mooie collectie. Het merk is de laatste jaren bezig aan een inhaalslag. Het aantal modellen is teruggebracht en het assortiment is opgefrist. De focus ligt weer op de kwaliteiten van Zenith. Nu heeft het merk een nieuwe variant toegevoegd aan de Defy-collectie. 

Een zwart keramieke variant van de Defy-collectie

Het nieuwe horloge, met een zwart en ruw uiterlijk voegt zich bij de Defy-collectie en lijkt dan ook op de originele Defy uit de jaren ’70, met name als het gaat om het design van de behuizing. Het horloge heeft de naam Defy Classis Black Ceramic gekregen en is het eerste Defy horloge waarbij keramiek is gebruikt. Ondanks het feit dat dit horloge is gebaseerd op een relatief oud exemplaar, is de skeleton-wijzerplaat een duidelijke knipoog naar hedendaagse horlogerie. Dit maakt het een modern en vooruitstrevend horloge.  Het design ziet er gecompliceerd uit, zeker de wijzerplaat met de geometrische vormen, echter is het ‘gewoon’ een three-hand uitvoering. Geen high-end complicaties in deze Zenith dus.

defy-collectie PURE LUXE

Vanaf maart 2019 beschikbaar

Het horloge wordt aangedreven door Zenith’s automatische Elite 670 uurwerk, een bekende die al enkele tientallen jaren meegaat. Uiteraard is het uurwerk wel enigszins aangepast, zodat het voldoet aan de hedendaagse standaard wat betreft precisie. De kast van het horloge is heel dun, met een dikte van slechts 10.75 mm. Het horloge wordt geleverd op een zwart rubberen band en een DLC folding clasp die de stoere look compleet maken. De Zenith Defy Classic Black Ceramic zal verkocht worden voor ongeveer €6.500. Een fors bedrag, maar dat mag ook wel voor dit merk.

defy-collectie PURE LUXE

Bron: LuxuryLaunches