We weten dat het winterse tijden zijn en dat de kou genoeg is om daar niet ook nog een milkshake aan toe te voegen. Echter, deze milkshake willen we je niet onthouden. Het is namelijk niet zomaar een milkshake, deze milkshake is het summum op ’t gebied van deze zoetsappige desserts. Waar anders dan in Hollywood – bij de Powder Room welteverstaan – wordt een milkshake met een prijskaartje van $500 uitgevonden?

The Velvet Goldmine

De naam doet al vermoeden dat dit een milkshake van ongekende klasse is. Laten we eerlijk zijn, zo’n naam verzinnen voor een milkshake drijft de prijs al enkele tientallen dollars op. Hoe dan ook, de Powder Room is een hotspot voor vele celebrities die in Hollywood dagelijks te zien zijn. Het is dus niet geheel verwonderlijk dat deze bar in staat is om een dergelijke milkshake te bedenken en deze (naar alle waarschijnlijkheid) eenvoudig te verkopen.

milkshake van $500 gemaakt met Rémy Martin cognac Pure Luxe

De ingrediënten

Met als doel iets anders te maken dan de zoveelste speciale cocktail of hamburger, kwamen ze op ’t idee om deze milkshake te creëren. Het kost de maker van zo’n milkshake ongeveer 40(!) minuten om te vervaardigen. Aan de basis van de milkshake staat een kristallen glas met daarin speciale Amedei Porcelina chocolade. Vergis je niet, deze chocolade alleen al kost zo’n $90 per halve kilogram, dus een goede basis is gelegd.

milkshake van $500 gemaakt met Rémy Martin cognac Pure Luxe

Vervolgens worden er vier bolletjes English Lavender en Tahitian Vanilla organic ice aan toegevoegd. Welke zo’n $25 per portie kosten. Dit ijs wordt overigens volledig in-huis gemaakt, dus deze specifieke ingrediënten zijn niet buiten de Powder Room te vinden. Als laatste worden er gekarameliseerde bananen en Belgische chocolade truffels aan toegevoegd. Een combinatie van uiterst smakelijke ingrediënten zou je zeggen.

milkshake van $500 gemaakt met Rémy Martin cognac Pure Luxe

Echter, het essentiële ingrediënt – en tevens het puzzelstukje wat dit zo’n kostbare puzzel maakt – is de toevoeging van een kleine 30ml aan Rémy Martin LOUIS XIII cognac. Een fles die maar liefst $3.200 kost. Buiten deze enorm zeldzame cognac wordt er ook Barcardi Reserve Limitada, 15-jaar oude Drambuie whiskey en een selectie 15-jaar oude Speyside Malt whiskeys aan toegevoegd.

milkshake van $500 gemaakt met Rémy Martin cognac Pure Luxe

Al met al dus niet de minste milkshake die je kunt bedenken. Toch is het bovenstaande plaatje nog niet compleet. Om je daadwerkelijk duidelijk te maken hoe luxueus dit dessert is, wordt de boel besprenkelt met 24-karaats eetbare goudvlokken. We dachten al iets te missen. Tevens ontvang je een klein presentje in de vorm van een Waterford Crystal chalice Swarovski kristallen cocktail ring. Zo wordt je voor altijd herinnert aan het moment waarop je ’s werelds meest luxe milkshake nuttigde.

 

Bron: CNBC