Als het gaat om whisky (of whiskey), dan is men vaak geneigd om zich te focussen op merken van Schotse en Ierse grond. Logisch ook wel, vooral Schotland wordt toch echt gezien als de bakermat van het veel gedronken brouwsel. Toch worden er steeds vaker whiskey’s van zeer hoge kwaliteit geproduceerd in andere werelddelen. Neem bijvoorbeeld deze Woordford Reserve Baccarat Edition Whiskey. Geproduceerd op Amerikaanse grond, maar volgens kenners minstens van hetzelfde niveau als gerenommeerde whisky’s uit Schotland.

Woodford brengt een zeer hoogwaardige whiskey op de markt

Dat whisky/whiskey aan populariteit wint, dat was al enige tijd duidelijk. Bijzondere whisky’s gaan voor exorbitant hoge prijzen onder de hamer en het lijkt vaker dan ooit zo te zijn dat merken met zeer respectabele leeftijden op de markt komen. Woodford doet met deze bijzondere Reserve ook een gooi naar het rijtje van begerenswaardige whiskey’s. Het merk neemt hun – bestempeld als legendarisch – bourbon en brengt deze op smaak in ex-XO cognac vaten.

Het resultaat is deze Woodford Reserve Baccarat Edition Whiskey. De whiskey wordt gebotteld in speciale kristallen karaffen die ontwikkeld zijn door het Franse Baccarat. De whiskey zal beschikbaar zijn in de betere slijterijen vanaf mei volgend jaar. Prijs: $1.500. We zijn bijzonder benieuwd naar de smaak van deze creatie. Eén ding is duidelijk: Amerika doet wel degelijk mee wat deze drank betreft.

Bron: Uncrate