Zoals jullie misschien wel weten hebben we meer dan eens een Audi RS6 uitgelicht hier op Pure Luxe. Niet zozeer omdat het een snelle bolide is, maar ook omdat het misschien wel het beste van beide werelden combineert: performance en luxe. Eerder al spraken we over een RS6 met 740pk, een gigantische hoeveelheid. Toch kan het nog net een tandje krachtiger: deze Audi RS6 onder handen genomen door ABT perst er maar liefst 1.018pk uit.

Hybride the next best thing?

In de begindagen van de Hybride auto was het niet direct iets wat we in één adem met performance zouden noemen. Hybride leek een vervelende ontwikkeling en supercars dreigden hun scherpe randjes te verliezen. Inmiddels mag het duidelijk zijn dat dit absoluut niet het geval is en zijn ’s werelds snelste bolides uitgerust met hybride systemen. Denk dan aan een Porsche 918 Spyder of de McLaren P1.

Toch hoeft het allemaal niet extreem onbereikbaar te zijn, zo bewijst ABT met deze ongelooflijk krachtige Audi RS6. De bekende tuner heeft wel vaker een bolide van de VAG-groep onder handen genomen, maar ditmaal betreft het toch wel een heel speciaal project. Het gaat namelijk om een Audi RS6 die de benzine verbrandingsmotor combineert met extra vermogen uit een zeer compacte lithium-ion batterij met 13,6kWh vermogen.

Tot 100km/u lijkt alles normaal

Het toevoegen van de elektromotor heeft geen effect totdat je de 100km/u aantikt met deze bolide. Na deze magische grens, welke overigens in 3,3 seconden gepasseerd wordt, zal met een druk op de knop de elektronische krachtbron aangesproken worden. Deze zorgt voor een totaal gecombineerd vermogen van 1.018 paarden. Bovendien heeft de bolide 1.219Nm aan koppel – een stoplicht sprintje mag geen probleem zijn.

Uiteraard is de bolide voorzien van een passende ‘livery’ die direct doet vermoeden dat er op hoge snelheden gigantische elektronische golven door de Duitser golven (althans, zo interpreteren wij het). Bovendien heeft de RS6 een set velgen gekregen die we direct herkennen van Jon Olsson’s exemplaar. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een H&R-setje om de auto te verlagen en heeft het interieur een aardige make-over gekregen.

De topsnelheid van deze zeer unieke Audi RS6-E ligt bij 320km/u. Niet bepaald een lage snelheid voor deze ‘gezinswagen’ en beslist geen tempo om met je ogen te knipperen. Hoe het precies zit met productie, tuning-pakket of prijs, daar zegt ABT helaas niets over. Tot die tijd kijken we gezellig naar de bovenstaande video.