Jon Olsson staat erom bekend een verfijnde smaak te hebben wat betreft auto’s. Daarmee bedoelen we niet dat de Zweed kiest voor zeer subtiele auto’s, maar hij weet wel héél goed welke snelle bolides hij wil besturen. Zo had de ex-freestyle skiër eerder al een Lamborghini Huracán welke uiteindelijk opdook bij Hoefnagels en reed hij een tijd lang in een Audi RS6 DTM. Die laatste werd helaas gestolen en uitgebrand gevonden ergens net buiten Amsterdam. Sindsdien heeft hij enige heimwee gehad naar ’s werelds snelste station. Daar komt nu verandering in.

Audi RS6+ Phoenix door ABT

Wie een beetje bekend is met tuners, weet dat ABT geen misselijke naam is. Het bedrijf staat erom bekend veel auto’s van de VAG-group onder handen te nemen. Het mooie is: daar zijn ze ook nog eens verdomd goed in. De ‘gewone’ RS6 is door ABT onder handen genomen en omgetoverd tot een RS6+. Als alles klopt zorgt dat ervoor dat de RS6 735pk heeft en 920Nm aan koppel bezit.

Cijfers die allerminst onaardig klinken. We hadden ook niet anders verwacht van een RS6 die op naam van Jon Olsson komt. Wat opvalt is z’n keuze om de auto zowel in het wit als in ’t zwart te wrappen. Dit contrast wordt onderbroken door rode accenten die over de gehele lengte van de auto lopen. Daarnaast zien we een set zeer aparte velgen met zowel witte als rode accenten. Een speciaal uitlaatsysteem zorgt ervoor dat deze RS6 ook weer brutaal klinkt.

audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe audi rs6 abt jon olsson phoenix Pure Luxe