Koffie is een zeer populaire drank onder mannen en vrouwen over de hele wereld. Soms om de energie en focus wat te verhogen, maar ook simpelweg om een even rustig een momentje te genieten. Koffie is er in alle soorten kleuren en geuren, van matige automaat koffie tot heerlijke verse koffie in een leuke koffiebar. Ook qua prijs zit er groot verschil in koffie, wij tonen jullie de tien duurste.

Hawaiiaanse Kona koffie

Deze staat in de lijst met duurste koffies vanwege de unieke combinatie van bonen. Daarnaast is er weinig van deze koffie voorhanden, waardoor je meestal slechts 10% Kona koffie zult krijgen aangevuld met 90% andere koffie. Deze koffie kost 34 dollar per pond.

Dure koffie PURE LUXE

Los Planes koffie

Deze koffie wordt gemaakt op het platteland van El Salvador. Deze koffie is meerdere keren in de smaak gevallen, en koffieliefhebbers hebben hier graag wat geld voor over. Hij wordt vaak gecombineerd met bruine suiker en tinten van karamel. De kosten zijn 40 dollar per pond.

Dure koffie PURE LUXE

Starbucks Quadriginoctuple Frap

De duurste koffie van Starbucks. De hoge prijs is te wijten aan het feit dat er slechts weinig van geproduceerd wordt en de grote verscheidenheid aan ingrediënten. Maar volgens liefhebbers is deze koffie de prijs meer dan waard, en weet je zeker dat je hierna energiek bent. Per kopje kost deze koffie 47,5 dollar.

Dure koffie PURE LUXE

Fazenda Santa Ines

Deze koffie is vooral lekker vanwege de fruitige en zoete smaak. Het wordt geproduceerd in Brazilië en de productie loopt meer dan 100 jaar. Het is een grote favoriet onder koffieliefhebbers. Deze koffie kost 50 dollar per pond.

Dure koffie PURE LUXE

Jamaicaanse blue mountain koffie

Deze koffie wordt hoog in de Jamaicaanse bergen geproduceerd en wordt gekarakteriseerd door de hevige regenval die daar vaak voorkomt. De smaak is uniek vanwege het gebrek aan de bittere smaak. Vooral populair in Japan, een van de grootste koffie importeurs ter wereld. Je betaald meer dan 50 dollar per pond voor deze koffie.

Dure koffie PURE LUXE

Sint Helena koffie

Deze koffie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, geproduceerd op het eiland Sint Helena. Napoleon Bonaparte was een groot fan van deze koffie. De smaak van deze koffie is kwalitatief goed en bevat tinten naar citrus en karamel. Wat deze koffie echter zo duur maakt is het feit dat het eiland zo ver van het vasteland van Afrika afligt, wat de transportkosten omhoog jaagt, Mede daardoor kost deze koffie 79 dollar per pond.

Dure koffie PURE LUXE

Kopi Luwak

Dit is een Aziatische koffie, geproduceerd in Indonesië. Het aparte is dat deze koffie eigenlijk wordt gemaakt door de civet kat. Deze eten koffiekersen en nadat zij dit weer uitwerpen kunnen de koffiebonen worden verzameld. Dit levert een unieke smaak op. De koffie staat dan ook wel bekend als civet koffie en kost 160 dollar per pond.

Dure koffie PURE LUXE

Hacienda la Esmeralda

Deze koffie heeft meerdere eerste plaatsen gewonnen in wereldwijde koffie wedstrijden over de jaren. Het wordt gemaakt in Panama, in de heuvels aldaar. Deze koffie zorgt voor een speciale smaak ervaring, en als je hier wat geld voor over hebt is dit zeker de moeite. Het kost per pond maar liefst 350 dollar.

Dure koffie PURE LUXE

Finca el Enjerto koffie

Deze koffie is nogal duur omdat hij gemaakt wordt van hele zeldzame koffiebonen. Het zijn hele kleine bonen die op een speciale manier wordt behandeld, wat leidt tot een unieke soort koffie. Ondanks dat het een dure koffie is wordt deze onder liefhebbers toch heel gedronken. Hij kost 500 dollar per pond, maar volgens velen de moeite waard.

Dure koffie PURE LUXE

Black Ivory koffie

De Black Ivory coffee company maakt deze koffie in Thailand van Arabic bonen. Ook deze koffie wordt gemaakt door dieren, olifanten in dit geval. Dit zorgt ook weer voor een unieke smaak. Per tijd zijn er maar weinig bonen beschikbaar en dat maakt deze koffie zo duur. Het is momenteel de allerduurste koffie in de wereld en voor een kopje betaal je dan ook al 50 dollar, maar dan heb je ook wat.

Bron: Financesonline