Een tijd geleden schreven we hier bij Pure Luxe over de 10 duurste koffiesoorten ter wereld. Er stonden enkele zeer exclusieve boonsoorten tussen, maar daar kunnen we nu een overtreffende trap aan toevoegen. Sterker nog, de koffie die we nu bespreken mag eigenlijk niet in dit rijtje staan. Het betreft namelijk koffie met een ‘buitenaards’ tintje.

Een ondernemer uit Dubai stuurt koffiebonen de ruimte in

Ja, je denkt misschien dat we een grapje maken, maar het idee is zeer serieus. Hatem Alkhafaji heeft samen met z’n businesspartner Anders Cavallini een plan ontwikkeld waarbij ze een lading koffie de ruimte in zullen sturen. Het ambitieuze project heeft de zeer toepasselijk naam ‘Space Roast Capsule’ gekregen. De operatie zal volgend jaar gerealiseerd dienen te worden.

Het is de bedoeling dat een ruimtecapsule, met eveneens een originele naam (Coffee Roasting Capsule), zo’n 300kg aan koffiebonen de ruimte in moet schieten. Deze bonen zullen in de capsule zweven, in een tank die onder druk staat, met daarin een zero gravity oven. Zo kunnen de bonen door middel van de dampkring aan alle zijden gebrand worden. Uiteraard doe de hoge temperaturen rondom de aarde hun werk. Het is de bedoeling dat de capsule tot zo’n 200km hoogte wordt gebracht – voor dé perfecte smaak.

Uiteraard wordt de bijzondere koffie, zoals verwacht, voor het eerst aangeboden in Dubai. De verwachting is dat het zo’n $200 tot $400 per kopje gaat kosten. We kunnen met een gerust hart zeggen dat deze prijs redelijk dicht tegen de bovengrens zal liggen, het is tenslotte Dubai. Of deze wijze van koffiebranden daadwerkelijk een andere ‘dimensie’ toevoegt, dat valt te betwijfelen. Het project is dan ook enkel en alleen op touw gezet om men te bewijzen dat de ruimte niet langer onbereikbaar is. Want, zeg nou zelf, hoe bewijs je dit beter dan door koffiebonen te branden?