Champagne is typisch het soort drank dat gepaard gaat met spannende verhalen. Zo zijn er diverse zeer zeldzame champagnes die per abuis teruggevonden werden nadat ze verloren waren gegaan bij het zinken van een schip. Daarnaast zijn er natuurlijk diverse champagne-soorten die van (bijna) adelijke komaf zijn. Echter, wat deze champagnes bijna allemaal gemeen hebben is ’t feit dat ze gerijpt worden op ’t vasteland. Zoals de traditie dat voorschrijft. Niet als het aan M. Hostomme ligt.
M. Hostomme Abysse Ocean-aged Champagne
Wat de naam al doet vermoeden is dat deze champagne onlosmakelijk met de oceaan is verbonden. Als er iets ideaal is voor champagne, dan is het wel rijpen in een omgeving met een constante temperatuur en zo min mogelijk licht. Voor sommige champagnehuizen in Frankrijk genoeg redenen om het rijpen van hun kwaliteitsbubbels naar een extreem niveau te tillen. Zo is deze M. Hostomme Abysse Ocean-aged champagne eerst vier jaar lang gerijpt in stalen vaten en Franse eikenhouten vaten, om vervolgens een jaar door te brengen in een kooi onder water. Het geeft de champagne een bijzondere smaak, maar ook een extreem bijzonder uiterlijk. Alsof je de schat van een piraat ontdekt. De M. Hostomme Abysse Ocean-aged Champagne wordt slechts in 60 flessen geproduceerd. Kosten: $1.900 per fles.
Bron: Browerfamilywines