National Geographic sprak ooit over ’50 West Street’  als een van de vele nieuwe wolkenkrabbers in de skyline van New York City. De 64 verdiepingen hoge toren is zeker niet de langste in de Big Apple, maar het stijgt gemakkelijk boven de gebouwen in de nabije buurt. Voor eigenaren van het ’50 West penthouse’ betekent dit een vrij panoramisch uitzicht op de haven van New York en het Vrijheidsbeeld.

De Skyline van New York op fenomenale wijze bekijken

De toren van glas en staal van architect Helmut Jahn moet later dit jaar worden afgerond, en meer dan de helft van de 191 eenheden zijn al verkocht. Maar sommige van de meest wenselijke residenties zoals de L-serie Penthouses zijn nog steeds beschikbaar. U kunt zich misschien nog het duurste penthouse van Amsterdam herinneren van €15 miljoen, toch denken we dat dit penthouse in NYC nog een treetje hoger is. Unit 59B (momenteel te koop voor $22.650.000) neemt de helft van de verdieping in beslag, dat is 1.095 vierkante meter, en beschikt over drie ruime slaapkamers, marmeren vloeren, walnoot afwerking, en een state-of-the-art keuken met Miele en Sub-Zero apparatuur. Het hoogtepunt echter, zijn de ramen die van de vloer tot het plafond komen met een ongeëvenaard uitzicht op Manhattan. Deze ramen maken de master suite, de eetkamer en de woonkamer extra speciaal.

Extra voorzieningen liggen verspreid over 50 West. Er is een 18 meter lang zwembad met een badmeester, een hot tub, een marmeren stoombad en prachtige douches, compleet met meerdere verlichting en audio-instellingen. Het prive-fitnesscentrum neemt een hele verdieping in beslag, waar yoga kan worden beoefend en spinning studio’s zijn, ook is er een golfsimulator en spa-behandeling kamers. Op de entertainment verdieping is een theater met stadion zitplaatsen, een speelkamer, een speelkamer voor de kinderen, een basketbal kamer, en buitenruimte. Op de top van het gebouw op 225 meter hoogte is een aangelegd observatorium met barbecues, een buitenkeuken, private dining gebieden, en permanente verrekijkers voor een betere zicht op de havens.

Voor meer informatie zie: 50westnyc.com

bron: Robb Report