Reizen, we doen het heel graag en liefst het hele jaar door. Natuurlijk bedoelen we dan niet het reizen vanuit huis naar werk en terug, maar reizen om iets te zien. Delen van de wereld te ontdekken die we nog nooit eerder hebben gezien en dat op de mooist mogelijke manier te doen. Met deze treinritten ben je gegarandeerd van begin tot einde volledig in shock – zo mooi. De treinstellen zijn enorm luxueus uitgevoerd en volgen de mooiste routes. Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste routes, in de meest luxe treinstellen die je je maar in kunt denken.

1. Eastern & Oriental Express – Zuid-Oost Azië

Deze ouderwetse trein neemt je mee op een prachtige reis door Thailand, Maleisië en Singapore. In een trein die dateert van 1972 ben je vier dagen en drie nachten onderweg. De trein heeft meerdere malen een update gekregen om zo het beste comfort te bieden. Een prachtige reis omgeven door luxe – wat wens je nog meer. De eigenaar van deze trein – Belmond Ltd. – heeft er voor gezorgd dat je gebruik kunt maken van alles wat je maar kunt bedenken.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

Zo vinden we maar liefst twee restauratiewagens in de trein, twee barwagens, een bibliotheek en – misschien nog wel ’t vetste van alles – een open air wagon die het mogelijk maakt om enorm te genieten van de omgeving. De trein rijdt van Bangkok naar Singapore en maakt tussendoor stops in Kuala Lumpur, Butterworth en Kanchanaburi. De volledige reis kost ongeveer €2300.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

2. Royal Scotsman – Schotland

Dat Schotland een van de meest idyllische landen ter wereld is, dat moge duidelijk zijn. De ongerepte natuur wisselt ruige rotspartijen af met glooiende landschappen. Een reis die beslist voor altijd in je herinnering zal zitten. Ook dit fantastische vervoersmiddel is eigendom van Belmond Ltd., verwacht dus ook hier weer enorme luxe en klassieke details. De trein is niet de allergrootste, maar dat zorgt voor een bepaalde charme. Er is aan boord plek voor 36 passagiers – naast alle weelde die je kunt indenken.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

De trein bestaat uit een tiental wagons. Hier vinden we twee restauratiewagens, vijf wagons voor ’t verblijf van de passagiers, een wagon voor ’t personeel, een wagon voor omgevingsobservatie en een heuse Spa-wagon. Het is al met al een ongelooflijk luxe trein. De keuken aan boord de Royal Scotsman is van ongeëvenaarde klasse en de Spa van dit toestel is de enige in Schotland. Een verblijf aan boord van de Royal Scotsman kost maar liefst €1900 – en dat is per nacht(!).

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

3. Indian Pacific – Australië

De Indian Pacific is een van de weinige treinen die zichzelf een echte transcontinental express noemen. Hij rijdt van Sydney – aan de Atlantische Oceaan kant – helemaal naar Perth – aan de Indische Oceaan kant. Een afstand die maar liefst 4352km telt. Wetende dat je enkel en alleen hoeft te genieten van de grootse landschappen en de meest onaangetaste natuur, is dit alles behalve een straf. Het is misschien wel ‘weinig’ die dikke 4000km.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

Het treinstel is al actief sinds 1970 en is een van de weinige treinen die rijden over ’t langste rechte stuk spoorweg ter wereld. Een afstand die 478km meet en dus niets anders doet dan rechtdoor gaan. Wanneer je de volledige afstand aflegt – van Sydney naar Perth – ben je ongeveer 65 uur onderweg. Dit kun je doen in vier verschillende klasses: de Red Service Day-Nighter, Sleeper, Gold Service en Platinum. Die laatste is de meest premium optie en bestaat pas sinds 2008. Je betaalt hier net iets meer dan €1000 per nacht voor. Hier krijg je een ontbijt op bed, toegang tot ’t restaurant en de lounge en een comfortabele douche voor terug.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

4. Pride of Africa – Afrika

In een reis van Pretoria, naar Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Een reis die ongeveer 3200km aflegt in negen dagen. De Pride of Africa is eigendom van een familiebedrijf genaamd Rovos Rail. Naast deze treinrit bieden ze verschillende andere zeer speciale treinritten aan die allen door Afrika trekken. Deze route wordt al sinds 1989 afgelegd door de Pride of Africa.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

Dit treinstel is veruit hun meest luxe aanbod en neemt je mee door de verschillende landschappen die Afrika rijk is. Wat ons betreft staat deze treinrit zeer hoog op ’t lijstje. De trein biedt plek aan 72 passagiers en kost ongeveer €1900 per nacht. Het is absoluut een aardig bedrag wanneer je de volledige negen dagen vol maakt, maar een beleving als geen ander.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

5. Rocky Mountaineer – Canada

Natuurlijk mogen we het prachtige Canada niet vergeten in deze lijst. Het moet gezegd worden dat deze specifieke trein niet de Rocky Mountaineer genoemd wordt, maar juist het familiebedrijf achter deze toeristische treinroutes door het prachtige Canada. Hun treinen rijden over vier verschillende routes die onder andere door Alberta, British Columbia en Washington reizen – de staat welteverstaan.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

Het bedrijf heeft inmiddels al zo’n 1,7 miljoen gasten vervoerd over hun routes en de treinen zijn werkelijk een verademing voor iedere landschap-liefhebbende toerist. Het bedrijf heeft de regel dat ze hun treinen alleen overdag laten reizen, zodat passagiers het meest profiteren van de gekozen route. Een verblijf in de trein kost ongeveer €1350 per nacht en kan tot 12 dagen in beslag nemen.

de mooiste routes om met de trein te reizen wereldwijd Pure Luxe

Bron: Luxatic