In de afgelopen weken á maanden hebben we verschillende high-end autofabrikanten zien samenwerken met premium audiomerken om co-branded hoofdtelefoons te lanceren, waaronder Lamborghini en Rolls-Royce. Bugatti is de nieuwste naam geworden die op de kar springt; de Franse fabrikant heeft echter een iets andere route gekozen. Die van luidsprekers welteverstaan.

Royale-luidsprekers Bugatti

In samenwerking met het Duitse audiomerk Tidal heeft Bugatti een nieuwe reeks staande luidsprekers geïntroduceerd onder de naam “Royale”. Alle diehard Bugatti-fans zullen zich herinneren dat deze naam van groot belang is voor de autofabrikant. In de jaren dertig had Bugatti een weelderige limousine geïntroduceerd met de naam Royale. Er werden slechts zes exemplaren gebouwd, maar de automaker kon er slechts drie verkopen vanwege de Grote Depressie. Net als de luxe auto is de Royale-luidspreker een ongelooflijke weergave van rijkdom en is hij gemaakt om de beste te zijn.

De Royale-luidspreker is beslist geen kleintje; het audioapparaat is 56,6 centimeter lang en weegt 160 kg. Net als de Bugatti hypercars heeft de speaker een rond design en is hij gemaakt van de beste, meest exclusieve materialen. Elke individuele luidspreker wordt geleverd met vier subwoofers en twee frontwoofers met aluminium diafragma’s. Tidal zegt ook dat Royale een actieve speaker is met een eigen ingebouwde versterking. Het hoeft niet te worden aangestuurd door een aparte versterker. De audio-unit komt ook met een op maat gemaakte Bugatti-controller waarmee je de verschillende audiobronnen op de luidsprekers kunt aansluiten.

Twee limited-editions

Er zullen twee limited-edition versies van de Royale-luidspreker aangeboden worden: Edition Blanc en Edition Noire. Zoals de naam al doet vermoeden, is de ene helemaal wit afgewerkt en de andere helemaal zwart. Tidal maakt 15 eenheden van elke editie. Voor de reguliere Royale-serie stelt Tidal klanten in staat om hun luidsprekers aan te passen met een veelvoud aan afwerkingen en materialen. De spreker zal beschikbaar zijn in een van de twee thema’s – Monocoque of Duotone kasten. Over de prijs zijn nog geen worden vuil gemaakt.

zwart speaker