Reeds schreven we al over Elon Musk dat hij binnen no-time Bill Gates voorbij ging en de op één na rijkste persoon ter wereld werd. We vermelden toen ook dat Jef Bezos met een straatlengte boven hem staat, maar dat verschil is Elon Musk met sneltreinvaart aan het overbruggen.

Elon musk pakte 9,7 miljard dollar op één dag

Net als eind oktober is ook nu een forse koersstijging van Tesla oorzaak van de boost. Volgens Bloomberg kon de excentrieke autoverkoper maandag 9,7 miljard dollar bijschrijven. Dankzij de goede resultaten komt de Tesla-CEO inmiddels in aanmerking voor de vierde tranche van zijn enorme compensatiepakket van 55 miljard dollar. Elon Musk staat zelf niet op de loonlijst, maar verdient zijn geld met een slim bonussysteem dat continue ongehinderd oploopt.

Jeff Bezos nog altijd nummer 1

De stevige koerswinst van Tesla op afgelopen maandag leverde Musk liefst$10 miljard op, blijkt uit de dagelijks bijgehouden rijkenlijst van persbureau Bloomberg. Zijn totale vermogen steeg daardoor naar $155 miljard. Het grootste deel van die rijkdom – $128 miljard – heeft de markante autobouwer dit jaar vergaard.

Jeff Bezos

Deze stijgende gang van zaken voor het aandeel Tesla in de afgelopen aantal maanden heeft Musk op de tweede plaats in de lijst met grootverdieners van Bloomberg getild. Amazon-CEO Jeff Bezos, die het hoogste dagsalaris van 2020 op zijn naam heeft staan, is nog altijd de rijkste persoon op aarde. Maar hij voelt de hete adem van de Tesla-chef in zijn nek. Musk heeft dus alleen nog Bezos te kloppen, dat zal nog een hele klus worden, maar zolang hij met deze cijfers blijft doorgaan is de kans zeer reëel.

Relatief klein verschil

Het verschil bedraagt onderhand nog ‘maar’ 30 miljard dollar. Dat klinkt veel, is het ook, maar eerder dit jaar was het verschil meer dan 60 miljard dollar. Het kan dus snel gaan. Jeff Bezos zag zijn vermogen afgelopen maandag met 269 miljoen dollar krimpen, door een kleine koersdaling bij Amazon.