Tesla-chef en SpaceX-oprichter Elon Musk is Bill Gates voorbij gegaan in het financiële compartiment. Hij mag met een vermogen van $127,9 miljard met de eer strijken als de op één na rijkste persoon die op deze aardbol rondloopt. Amazon-baas Jeff Bezos staat met stipt op nummer 1, met een vermogen van $182 miljard. Zie die maar eens in te halen.

Aandelen flink gestegen

Het vermogen van de droge Zuid-Afrikaanse zakenman steeg afgelopen dag aanzienlijk dankzij het aandeel van Tesla dat in sneltreinvaart vooruit schoot. Daardoor dikte het fortuin van de oprichter van de elektrische autofabrikant met $7,2 miljard aan. Ongeveer driekwart van Musks vermogen bestaat uit Tesla-aandelen en de rest van SpaceX en ‘kleinere’ ondernemingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

In totaal groeide het vermogen van Musk dit jaar al met $100,3 miljard. Hiermee is hij – naast zijn bewonderenswaardige tweede plek in de lijst der rijksten – ook nog de sterkste stijger op de miljardairsindex. Maar de koers is onverbiddelijk, dus de kans is aannemelijk dat er nog het een en ander gaat verschuiven in de nabije toekomst. Daarnaast gaf Gates de afgelopen vijftien jaar via de Bill & Melinda Gates Foundation meer dan $27 miljard weg aan goede doelen, dus het is misschien ook een oneerlijke strijd. Maar goed, daar gaat het nu niet om.

Meest waardevolle autobedrijf ter wereld

De Tesla’s vliegen als warme broodjes over de toonbank en dat merkt Elon Musk ook op in z’n portefeuille. Met een beurswaarde van ongeveer 500 miljard dollar zijn ze de absolute koploper binnen de autobranche.

Elon Musk

 

Lucratief jaar voor de rijken

Volgens Bloomberg is 2020 ondanks de wereldwijde uitbraak van de pandemie, een lucratief jaar geweest voor de 1% van de wereld. De vijfhonderd personen op de miljardairsindex hebben hun vermogen dit jaar tot dusver met 23% zien stijgen, wat neerkomt op bijna €1100 miljard.

De top 10 bestaat vooralsnog uit deze namen:

1 Jeff Bezos
2 Elon R Musk
3 Bill Gates
4 Bernard Arnault
5 Mark Zuckerberg
6 Warren Buffett
7 Larry Page
8 Sergey Brin
9 Steve Ballmer
10 Mukesh Ambani