De Ferrari Testarossa is een sportwagen uit 1984. En misschien wel één van de bekendste modellen uit de fabriek van ome Enzo Ferrari. Er zijn in totaal 7177 exemplaren van dit model geproduceerd. Het vinden van zo’n exemplaar met iets meer dan 1.000 km op de teller – laat staan ​​een zeldzame Ferrari Testarossa supercar – is niets minder dan een wonder. Lorbek Luxury Cars in Melbourne laat zien dat wonderen de wereld nog niet uit zijn.

Orginele Ferrari 512 TR

“Afgewerkt in verbluffende, meest gewilde kleurencombinatie van Rosso Corsa en beige lederen interieur. Het heeft zelfs nog de originele fabrieksfolie op de tapijten in de voetenruimte en op de dorpels! Alles helemaal en volledig fabrieks-origineel”, claimen ze.

Dit voertuig is nooit eerder geregistreerd en werd gebouwd in de originele Ferrari-fabriek. Gekocht in Singapore begin 1994, vervolgens geïmporteerd naar Australië in augustus 1994. Er is slechts 1.034 km mee gereden vanaf nieuw. Daarmee zou de rode verschijning momenteel het exemplaar zijn met het laagste aantal kilometers op de markt ter wereld.

Lorbek – de desbetreffende autodealer – deelt mee dat hij ‘ie het grootste deel van zijn bestaan in een garage heeft gestaan ​​en hij schokkend genoeg slechts vier keer is meegenomen voor een ommetje. Het is een echte tijdcapsule van een zeer gewilde auto met historie – het is moeilijk om een ​​andere Ferrari uit dit tijdperk in een vergelijkbare staat te vinden buiten een museum.

De Testarossa was een 12-cilinder Grand Tourer met middenmotor, geproduceerd door Ferrari van 1984 tot 1996. De flamboyante bak was vooral bekend als de van James “Sonny” Crockett in de televisieserie Miami Vice in de ’80. Andere beroemde eigenaren van de Testarossa waren onder meer Dr. Dre, Elton John, Jordan Belfort, Michael Jordan, Mike Tyson, O.J. Simpson en Rod Stewart.

Herontworpen Testarossa

De Ferrari 512 TR, waarvan de auto van Lorbek een voorbeeld is, was een herontwerp van de Testarossa die van 1991 tot 1994 werd geproduceerd en was in feite een heel andere auto dan de eerdere Testarossa. De 512 TR had niet alleen een herontworpen carrosserie met een nog agressievere aerodynamica, maar maakte ook 315 kW – 28 meer dan zijn voorganger. Hij had ook een veel vlottere schakeling dan de eerdere Testarossa – een van de weinige punten van kritiek op de originele auto.

Deze door de tijd vervormde Testarossa wordt aangeboden voor iets minder dan 560.000 AUD. Omgerekend komt dat uit op zo’n €347.370. Interesse? Klik dan op deze link.

Ferrari 512 TR Ferrari 512 TR Ferrari 512 TR Ferrari 512 TR ferrari stuur interieur motor