Genesteld tussen volwassen eiken, bevindt zich in de wijk Hillcrest Estates in Noord-Dallas, waar uitgestrekte huizen zijn uitgerust met zwembaden en groene achtertuinen. Het ‘glazen huis’ is gelegen is op een perceel van ruim één hectaar en beslaat zelf zo’n 10.000 vierkante meter. De villa geeft de illusie van een gewichtsloos volume waardoor je niet genoeg krijgt van deze enorme villa

Glazen huis

Dit in 2017 gebouwde huis is ontworpen door de lokale architect Joshua Nimmo met een interieurontwerp van William Nash en is geïnspireerd op het Farnsworth House van Mies van der Rohe en het iconische gebruik van glas en staal. Het huis met één verdieping kostte ongeveer 60 ton staal om te bouwen en werd gebouwd op een vijf meter diepe kelder.

Glazen huis

Verder werd er doelbewust gebruik gemaakt van ‘vrijdragende I-balken’ om de illusie te creëren dat het geheel zweeft. Binnenin zijn rechthoekige kamers voorzien van dubbel geïsoleerde glazen wanden, betonnen vloeren en akoestische plafonds om het geluid dat van alle glanzende oppervlakken weerkaatst te verminderen. De keuken heeft kasten met notenbomen die een geïntegreerde Miele-koelkast en -vriezer verbergen en een pantry op volledige hoogte.

Beglazing van vloer tot plafond

Het optrekje ligt midden in een eikenbos en is compleet gemoderniseerd. Het Joshua Nimmo ontwerp bestaat uit 10.000 vierkante meter. De villa geeft de illusie van een gewichtsloos volume waardoor je niet genoeg krijgt van deze enorme villa. Het interieur met drie slaapkamers weerspiegeld de minimalisme van de buitenkant. Platen van Italiaans Calacatta-marmer in de keuken, badkamers, houtgestookte open haard op het overdekte terras en het hoofd-woongedeelte geven een ontzettend verfijnt gevoel in de strakke villa. De beglazing is van vloer tot plafond en het uitzicht op het parkachtige terrein is door de hele woonruimte heen te zien, je kijkt je ogen uit en je bent het uitzicht ook niet zo snel zat.

Glazen huis

De fotograaf Dave Perry Miller heeft met de foto’s een ruimtelijke sfeer gecreëerd en zo kan je goed zien dat er enorm veel lichtinval is. Lampen zijn overbodig als je je spaarcenten op dit huis investeert, alles is geïntegreerd. Het is niet zomaar een investering en je moet een goede spaarrekening hebben, dit huis kost je maar liefs $7,495,000. 

Glazen huis woonkamer keuken