Gisteren berichten we jullie over de ietwat belachelijk geprijsde Louis Vuitton vlieger. De wereld draait om de nieuwste aanbiedingen en het lijkt nooit té gek. Wie zou bij zijn volle verstand zou een vlieger van €7050,00 op de kop tikken? En welk deel van een yogamat van $2.390 lijkt hier redelijk en gerechtvaardigd?

Yogamat in strijd met religie

Het gaat hier niet alleen om de prijs; een yogamat onder de $2500 lijkt goedkoop in vergelijking met een nietswaardige vlieger van bijna $11.000. Maar Louis Vuitton moet het project hebben toegewezen aan iemand die aardig onwetend was, want het luxe modehuis bracht de yogamat van rundleer uit. Nu weet iedereen dat yoga een serieus concept van het hindoeïsme is. In die levensnormen zijn koeien uiteraard zeer heilig. Ai.

Louis-Vuittons-Yoga-Mat-

“Meditatief rekken krijgt een strakke buiging met de Louis Vuitton yogamat. Het wordt gedetailleerd geleverd met luxe huissignaturen, inclusief details van natuurlijk rundleer en een monogram canvas riem en kaarthouder. De mat zelf voelt soepel aan en is voor de veiligheid voorzien van een antisliplaag”, zo beschrijft LV de mat op de productpagina van het sportartikel. Toch moeten ze zelf ook wel inzien dat dit misschien niet hun meest tactische zet is.

Het lederen attribuut is overspoeld met luxe huissignaturen, gemaakt van natuurlijk rundleer, en draagt ​​de monogramdetails op de canvas riem en kaarthouder. De tas meet 35 x 66 x 30 cm en is voorzien van een antislip-functie. Goudkleurige hardware versterkt de subtiele beige getinte yogamat.

leer

Een yogamat gemaakt van een dode koe vernietigt is overduidelijk in strijd met het overkoepelende idee van yoga en de geschiedenis ervan. Dit heeft ertoe geleid dat de hindoeïstische religieuze staatsman, activist en president van de Universal Society of Hinduism, Rajan Zed, het product ‘hoogst ongepast’ noemt.

Verontschuldigingen

Zo ernstig dat hij denkt dat deze overtreding is. Zed wil dat LVMH CEO Bernard Arnault, Louis Vuitton CEO Michael Burke, en Louis Vuitton Executive Vice President Delphine Arnault formele verontschuldigingen uitbrengen en het item terugtrekken, omdat het indruist tegen het concept van ethische verantwoordelijkheid.

Louis Vuitton heeft nog geen verklaring afgegeven over de verontwaardiging over de yogamat die wordt momenteel verkocht voor $2390.

yogamat